Yaşam

2500 yıllık Olmek eserler gün yüzüne çıktı!

Arkeologlar tarafından keşfedilen 2.500 yaşında bu iki taş anıt, yerel Olmek hükümdarlarını tasvir ediyor.

Olmekler, Mezoamerika'da bilinen en eski ve büyük uygarlıktır. MÖ 1600'den MÖ 400'e kadar uzanan Mezoamerika'nın oluşum döneminde gelişim göstermişlerdir. Ayrıca günümüzün Meksika eyaletleri Tabasco ve Veracruz'da bulunan Meksika Körfezi Kıyısı alanlarında bulunmuşlardır.

Olmek'lerin kendi topluluklarına ne ad verdiği hala gizemini koruyor

Arkeologlar bu insanların hala kendi topluluklarına ne dediklerini bilmiyorlar. Olmec ismi bir Nahuatl (Aztek dili) kelimesidir ve 'kauçuk insanlar' anlamına gelir.

Olmek'ler, Mayalar gibi, takip eden uygarlıkların temellerini attıkları belirtiliyor. Ritüel kan toplama ayinleri, top oynama ve çikolata içme gibi aktiviteleri gerçekleştiren ilk antik insan topluluklarıdır. Ayrıca Olmek'ler, anıtsal kutsal kompleksler ve volkanik kayalardan oydukları devasa taş başlarıyla tanınırlar. 

5 anıttan her biri 700 kilogram ağırlığa sahip

Yeni keşfedilen Olmek kabartmaları kireçtaşından yapılmıştır; her biri 1,4 m çapa ve 700 kg ağırlığa sahiptir.

Doktor Tomás Pérez Suárez, “Üst kısımda ve göksel çenelerle çevrili, dört mısır koçanından oluşan bir diadem öne çıkıyor."

Taş kabartmalar, güneydoğu Meksika'daki Tabasco'daki Tenosique beldesinde bulundu. Arkeologlar, "Bu anıtlar, Chacamax Nehri'nin ağzı ile San Pedro Nehri'nin ağzı arasında bulunan Orta Usumacinta bölgesinden geliyor" dedi.

{ "vars": { "account": "UA-53462249-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }