ABD Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, yıllar önce ünlü bir Dark Web internet sitesi olan Silk Road'dan çalınan 3 milyar 340 milyon dolar değerindeki Bitcoin'lerin depolandığı cihazların, bir bilgisayar korsanının evinde yapılan aramada bulunduğunu duyurdu.

James Zhong isimli hackerın evinde yapılan aramada, döşemelerin altındaki gizli bir kasa ve yeraltı sığınağında, banyo dolabındaki bir patlamış mısır tenekesine gizlenmiş "tek kartlı bir bilgisayarda" saklanan Bitcoinler tespit edildi. Zhong, suçlu olduğunu kabul etti.

Elon Musk'ın Twitter logosunu uğruna değiştirdiği köpeğin olayı ne? Elon Musk'ın Twitter logosunu uğruna değiştirdiği köpeğin olayı ne?

Zhong Bitcoin’leri, İpek Yolu isimli yasa dışı online karaborsa sitesinden elde ettiğini de itiraf etti. ABD’li yetkililer bunun tarihteki en büyük ikinci yakalama olduğunu da açıkladı. Operasyonun tarihi bir yıl öncesine dayandığı için, ele geçirilen Bitcoin’in değeri de bir sene önceki piyasa değeri üzerinden açıklandı. Bu yılın başlarında TikTokçu/rapçi/Forbes yazarı Razzlekhan ve kocasının dahil olduğu iddia edilen bir davada ele geçirilen 3,6 milyar dolarlık çalıntı Bitcoin, birinci sırada yer alıyor.

_127546814_d85ba64f-6e77-4877-93cb-9d3f437347a8.jpg

Polis, Zhong’un İpek Yolu isimli sitede tespit ettiği ödeme açığı üzerinden hırsızlığı yaptığını kaydetti. 2012 Eylül’ünde söz konusu sitede hesaplar açan James Zhong, küçük miktarlarda Bitcoin’i buralara yatırdı. Ardından da yakaladığı açık yardımıyla büyük miktarları şüphe çekmeden kendine aktarabildi.

2011 ile 2013 arasında faaliyet gösteren karanlık internet olarak adlandırılan dark web’deki İpek Yolu sitesinde, büyük miktarlarda uyuşturucu alışverişi yapılıyordu.

Bitcoin'leri nasıl çaldı?

Davanın sorumlusu, hacker'ın oldukça detaylı bir plan hazırladığını ve haksız elde edilmiş Bitcoin'i saklamak için tasarlanmış "bir dizi karmaşık işlem" gerçekleştirdiğini söyledi. Bahsi geçen ve şu an kapalı olan Silk Road sitesi üzerinden 9 farklı sahte hesap açan Zhong, daha sonra hesaba 200 ila 2.000 Bitcoin arasında bir miktar yatırıyordu ve ardından, bazen bir saniyede beşe kadar çıkan biçimde, birkaç para çekme talebi gönderiyordu. Adalet Bakanlığının belirttiğine göre bu yöntem, siteyi kandırarak başlangıçta yatırdığını birkaç kez geri veriyordu.

Bunu yaklaşık 140 kez yapan hacker, Silk Road sitesinin kasasını tamamen boşalttı. Bu da 50.000 Bitcoin anlamına geliyor. Zhong'un kazancı 2017'de, kripto para birimine sahip olan herkesin, ana blok zincirinden ayrılarak kendi varlığı haline gelmesinin ardından Bitcoin Cash adlı başka bir para birimine eşdeğer miktarda almasıyla daha da arttı. Adalet Bakanlığı, Zhong'un daha sonra 50.000 Bitcoin Cash'ini 3.500 normal Bitcoin ile takas ettiğini ve koleksiyonuna eklediğini söyledi.