Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan Twitter ile ilgili yeni bir siber saldırı olayı gündemde. İddiaya göre bir grup bilgisayar korsanı, 400 milyon kullanıcının verilerini içeren bir veritabanını satışa çıkardı. Bu sayının ne kadar büyük olduğunu anlamanız için Twitter'ın aylık 450 milyon aktif kullanıcısı olduğunu bilmeniz yeterli olacaktır.

Siber saldırılarla ilgili araştırmalar yürüten Hudson Rock'a göre söz konusu veritabanı, dünyanın en önemli isimlerinden bazılarının bilgilerini içeriyor. Bu isimler arasında eski ABD Başkanı Donald Trump Jr., ünlü girişimci Kevin O'Leary ve Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ile ABD devlet dairelerine ait veriler de var.

twitter-veri-hacker

Elon Musk'tan 276 milyon dolar istiyorlar

400 milyon Twitter kullanıcısına ait verileri satmaya çalışan bilgisayar korsanları, verileri 2022'nin başında, platformdaki bir güvenlik açığından faydalanarak elde ettiklerini belirtiyor. Verileri çalan bilgisayar korsanları, bilgilerin satın alınması için Elon Musk ile de iletişime geçmiş durumda.

twitter-veri-hırsızlığı

Twitter'dan çaldıkları bilgileri bir hacker forumunda satışa çıkaran bilgisayar korsanları, Elon Musk'a da bir teklif yaptı. Hacker veya hackerlar, söz konusu verilerin başka birinin eline geçmemesini sağlamak için, Elon Musk'tan tam 276 milyon dolar istiyorlar. 

Instagram'dan yeni insanlar tanımanıza yardımcı olacak yeni özellik: Profil kartları! Instagram'dan yeni insanlar tanımanıza yardımcı olacak yeni özellik: Profil kartları!

Bilgiler doğru

DeFiYield isimli bir şirket, sızdırılan bilgileri inceledi ve söz konusu verilerin doğru olduğunu belirtti. Bu durumda yalnızca Twitter kullanıcıları değil, tüm internet kullanıcılarının risk altında olduğunu belirtmek gerek. Zira sızdırılan veriler arasında telefon numaraları ile e-posta adresleri var. Veritabanının kötü amaçlı kişilerin eline geçmesi; kimlik avı, kripto dolandırıcılıkları, SIM kart klonlama gibi siber saldırılarda artış yaşanabileceği anlamına geliyor.