Android şifrenizi unuttuysanız, değiştirmek istiyorsanız veya tamamen sıfırlamak istiyorsanız yapmanız gerekenler haberimizde...
Android telefonunuzda düzenli olarak iki tür şifre kullanabilirsiniz: kilit ekranı şifresi veya şifresi ve Google hesabı şifresi. Kilit ekranı için PIN veya şifre, telefona erişmenizi sağlar. Parmak izi veya yüz tanıma gibi biyometrik bir kilit açma mekanizması kullanıyorsanız, aslında kilit ekranı şifresini veya şifresini sık sık giremeyebilirsiniz, ancak bunu bilmek yine de önemlidir. Google hesabı şifreniz, telefonunuzdaki Google hesabınıza giriş yapmak için kullanılır ve verileri senkronize etmenize, Google Play mağazasına erişmenize vb. izin verir. Google hesabı şifrenizi unutursanız veya herhangi bir nedenle erişiminizi kaybederseniz, tüm bilgilere erişmeye devam etmek için şifrenizi değiştirmeniz gerekecektir.
Bu makalede, ister ekranı kilitlemek, ister Google hesabınıza erişmek için olsun, Android'de kullandığınız şifreyi nasıl değiştirip sıfırlayacağınızı açıklayacağız.
Android şifrenizi değiştirmek için ne yapılmalı?
Google Hesabı şifrenizi Android cihazınızdan değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
1- Cihaz ayarlarınızı açın, Google'ı tıklayın ve ardından Google Hesabınızı Yönetin .
2- Güvenlik'e dokunun .
3- “Google, oturum açma seçeneğinin” altında mevcut şifrenizi girerek oturum açmanız istenebilir.
4- Yeni parolayı girin, ardından Parolayı Değiştir'e basın.
Yeni şifreniz hemen etkili olacaktır. Tüm cihazlardan çıkış yapacaksınız, ancak oturum açarken kimliğinizi doğrulamak için kullanılan cihazlar ve üçüncü taraf uygulamalara sahip belirli mobil ve ev cihazlarının oturumu kapatılacaktır.
Telefonunuzun kilit ekranında kullandığınız PIN veya şifreyi değiştirmek için lütfen aşağıdaki adımları izleyin:
1- Uygulamalar'a, ardından Güvenlik'e dokunun. Herhangi bir Güvenlik menüsü görmüyorsanız, bazı menü öğeleri farklı olabileceğinden, destek için telefon üreticinizin web sitesini iki kez kontrol edin.
2- Ekran kilidi'ne dokunarak kullanmak istediğiniz ekran kilidi türünü seçin. Zaten bir kilit ayarladıysanız, bu noktada PIN kodunuzu, şifrenizi veya sıralamanızı girmeniz istenecektir.
3- Yeni şifrenizi, şifrenizi veya sıralamanızı ayarlamak için ekrandaki talimatları izleyin.
Android şifrenizi nasıl sıfırlayabilirsiniz
Google Hesabı şifrenizi kaybettiyseniz veya unuttuysanız, sıfırlamak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:
1- Web tarayıcınızdan accounts.google.com adresine gidin. Hesabınız için hangi e-posta adresini kullandığınızı hatırlıyorsanız, bu adresi girin ve ardından "Şifremi unuttum" seçeneğine tıklayın.
2- Google, hesabınıza erişmeye çalışanın siz olduğunuzu doğrulamak için size bir dizi güvenlik sorusu soracak ve ardından size bir e-posta gönderecektir. Spam veya toplu posta klasörlerinizi kontrol ettiğinizden veya "noreply@google.com" aradığınızdan emin olun. Birkaç dakika sonra bir e-posta almadıysanız, tekrar deneyin.
3- E-postadaki bir bağlantı size şifrenizi değiştirme fırsatı verecektir. Daha önce kullanmadığınız güçlü bir şifre seçtiğinizden emin olun.
Android donanımının, aygıt yazılımının ve yazılımının son sürümlerindeki güvenlik geliştirmelerinin tümü, bir Android telefona kilit ekranı pimi, şifresi veya sırası olmadan erişmeyi çok daha zor hale getirdi. Deneyebileceğin birkaç şey var.
Öncelikle, Smart Lock özelliğini ev WiFi'nizi algıladığında otomatik olarak kilidi açacak şekilde ayarladıysanız, telefonunuzu eve götürmeyi deneyin ve sizin için otomatik olarak kilidini açmalıdır. Aksi takdirde, bir Samsung cihazı kullanıyorsanız ve bir Samsung hesabına kaydettiyseniz, telefonunuzun kilidini uzaktan açmak için Samsung'un
Mobilimi Bul web sitesini kullanabilirsiniz.
Daha eski Android cihazlar için, bir Deseni / PIN'i unuttum mesajıyla sunulmak üzere yanlış pin, şifre veya sıralamayı beş kez girebilirsiniz . Kilit ekranını sıfırlamak için Google Hesabınızı kullanabilirsiniz.
Bu durumlardan hiçbiri sizin için geçerli değilse, cihazınızı silmeniz ve baştan başlamanız gerekir. İçinde depolanan verileri ve dosyaları kaybedersiniz, ancak Google Hesabınız aracılığıyla senkronize edilen her şey iyi olacaktır.