Apple, yenilikçi özelliklere sahip, güvenilir, üst düzey ürünleriyle tanınıyor ve şu anda dünyanın en değerli şirketi konumunda. Fakat her şirketin olduğu gibi onların da başarısız denemeleri oldu. Apple şu anda dünyanın en zengin teknoloji şirketi, ancak yükselişi, bazıları şirketi iflasın eşiğine getiren aksaklıklarla doluydu. Sizler için Apple'ın en utanç verici cihazlarından 7 ürünü sıraladık.
İşte Apple'ın başarısız olan 7 ürünü:
1- Apple Newton
Apple'ın 1993 yılı Ağustos ayında duyurduğu cep bilgisayarı ya da kişisel dijital asistan olarak tanıtabileceğimiz bu cihaz, kalemle kullanılabilen dokunmatik bir ekrana sahipti. Apple'ın satışlarda başarısız olduğu bu cihaz, ileride iPhone'un bazı bileşenlerine katkıda bulunacak olsa da, büyük bir başarısızlık olarak tarihe geçti.
2- Apple USB fare (Diğer adıyla Hokey diski)
Apple USB Fare Yaygın olarak "buz hokeyi diski" olarak adlandırılır (olağan dışı yuvarlak şekli nedeniyle). Apple tarafından piyasaya sürülen yuvarlak şekli, kullanımda dönme eğilimi ve küçük boyutu nedeniyle yaygın olarak beceriksiz kabul edilir.
3- Apple Pippin
Apple Bandai Pippin, Apple tarafından dizayn edilmiş bir beşinci nesil video oyunu konsoludur. Konsolun üretiliş amacı ucuz ve çok işlevli, oyun odaklı ama aynı zamanda bilgisayar fonksiyonları da olan bir konsol yaratmaktı. Konsol 4x hıza sahip bir CD-ROM ve televizyona bağlanma amaçlı bir çıkışa sahipti. 100.000 adetten az üretilen Pippin, sadece 42.000 satabildi. Üretim süreci çok kısıtlıydı ve üretilen konsollardan daha fazla klavye ve aksesuar üretildi. 2006 yılının Mart ayında PC World dergisinin düzenlediği "Tarihin en kötü 25 teknoloji ürünü" arasında 22. sırada yer aldı.
4- Yirminci Yıldönümü Macintosh
Apple Computer'ın 20. yıl dönümünü kutlamak için piyasaya sürülen, daha çok TAM olarak bilinen Twentieth Anniversary Macintosh, en son teknolojiyle donatılmış bir cihazdı. Tam olarak ana akım tüketiciler için tasarlanmayan bilgisayar, Apple'ın o zamana kadar piyasaya sürdüğü hiçbir şeye benzemeyen lüks bir üründü. TAM, bilgisayar girişleri ve alt yarısında bir CD sürücüsü ve üstte 12.1 inç aktif matris LCD ekran ile garip bir düz şekle sahipti. Öyleki bir TV ve FM radyo entegresine bile sahipti. TAM, tanıdık bir sorun nedeniyle başarısız oldu: çok pahalıydı. Günümüz değerine göre hesaplarsak TAM'ın fiyatı 20.000 dolar civarındaydı.
5- Macintosh TV
Yarı televizyon yarı masaüstü bilgisayar olarak tasarlanan bu ürün ile bilgisayarınız ile çalışırken TV'yi ayrı bir uygulama veya tarayıcı penceresinde izleyebiliyordunuz Macintosh TV piyasadaki diğer seçeneklerden daha yavaş ve daha pahalıydı ve temel özelliklerden yoksundu. Apple, piyasaya sürülmesinden dört ay sonra Macintosh TV'nin üretimini durdurdu.
6- iPod Hi-Fi
Kablosuz HomePod ve HomePod mini'den önce Apple, iPod Hi-Fi adlı odayı dolduran koca bir hoparlör vardı. Güçlü ses kalitesi, altı düğmeli uzaktan kumandası ve basit kontrolleri olan çekici, üst düzey bir cihazdı. Bugün kullandığımız kablosuz hoparlörlerin aksine, iPod Hi-Fi, iPod'unuz için 30 pimli konektöre sahip bir hoparlör merkeziydi. Pazara girdiğinde, Apple'ın istediği 350 dolardan daha düşük bir fiyata daha iyi ses kalitesi ve video çıkışı sağlayan bazı harika seçenekler zaten vardı. Ses kalitesi yetersizdi ve iyi satmadı. Lansmanından iki yıldan kısa bir süre sonra sessizce durduruldu.
7- Power Mac G4 Cube
Jonathan Ive tarafından tasarlanan Power Mac G4 Cube, yüzen bir bilgisayar yanılsaması vermek için çekici bir akrilik muhafaza içinde asılı duran minyatür bir masaüstü idi. Fütüristik görünümlü makinede fan yoktu ve üst kısımdaki büyük bir havalandırma deliği aracılığıyla pasif soğutma kullanıldı. Temel modelin içinde bir PowerPC G4 işlemci, 64MB RAM, 5.400 rpm'de 20GB HDD ve bir ATI Rage 128 Pro ekran kartı vardı. Üst uç sürümde 500 MHz işlemci, 128 MB RAM ve 30 GB sürücü vardı. Başarısızlığının nedeni basitti: Küp, fiyatına göre beklenen gücü veya özellikleri sağlayamıyordu. Bu arada, bu fiyat lansmanda 1.799 dolar olarak açıklanmıştı. Beklentini üçte biri kadar satan cihaz 1 yıl sonra piyasadan çekildi.