iOS 18 ile birlikte gelecek yenilikler: Apple yapay zekası ve daha fazlası! iOS 18 ile birlikte gelecek yenilikler: Apple yapay zekası ve daha fazlası!
Günlük hayatta telefonlarımız, bilgisayarlarımız gibi birçok yerde kullandığımız emojilerin düzenleyicisi olan Unicode Konsorsiyumu, bundan böyle yeni bir bayrak emojisi yayınlamayacağını açıkladı. Resmi blog sayfasından yapılan açıklamada, artık kullanıcıların yeni bir bayrak emojisiyle karşılaşmayacağı belirtildi. Ancak bu durum ISO 3166-1 standardına dahil edilecek ve küresel çapta tanınacak bayraklar için geçerli değil.

Karar neden alındı?

Unicode Konsorsiyumu, resmi olarak bir neden öne sürmese de, uzun zamandır tartışması süren konular mevcut. Bunlardan ilki daha basit bir neden olarak kabul edebileceğimiz, bayrak emojilerinin diğer emojilere göre çok az kullanılması. Bildiğiniz gibi emojiler kategori olarak sıralanıyor ve en fazla üyenin olduğu kategori bayrak kategorisi. Bu kadar kalabalığın içerisinde en az kullanılan kategorilerden biri de bayrak kategorisi. Bu ilk ve daha basit konu Unicode Konsorsiyumu'nu böyle bi karar almaya itmiş olabilir.

Tartışmalı bölgelerin bayrakları

Unicode Konsorsiyumu'nun bu kadarı almasında asıl etkili olan diğer bir konunun ise tartışmalı bölgelerin bayraklarının emoji olarak eklenmesi durumu. Bayrak emojileri, ISO 3166-1 olarak bilinen uluslararası standartlar kapsamında kullanıma sunuluyor. Ancak ISO 3166-1 standardı içindeki bazı bölgelerin bayrağı da emoji haline getirilmemişti. Örneğin Danimarka'ya ait olan Grönland ve Faroe Adaları'nın bayraklarına yer verilirken Gürcistan'a bağlı Abhazya Özerk Cumhuriyeti ile Acara Özerk Cumhuriyeti'nin bayraklarına yer verilmiyordu. İşte tam da burada, bu tartışmalardan kaçmak isteyen Unicode Konsorsiyumu böyle bir karar almış olabilir. Eğer ISO 3166-1 standardında yer alan 250 bölge, birçok farklı sporda kullanılan bayraklar ya da bazı kesimler içim önemli olan bayrakların da eklendiğini düşündüğümüzde ortaya çok büyük bir emoji kalabalığı çıkacaktır. Bu da hem cihazların hem de yazılımların performansını etkileyebilir.
Editör: Megabayt Haber