Bahsi geçen bu ilginç tören, Meksika'nın Huamelula kentindeki San Pedro kasabasının belediye başkanı olan Victor Hugo Sosa'nın anlaşmayı bir öpücükle mühürlemesi ile gerçekleşti.
Müzik eşliğinde kutlamalarla gerçekleştirilen düğünde beyaz gelinlik giydirilmiş sürüngenle dans eden belediye başkanı, asırlardır yerine getirilen bu gelenekte yer almanın oldukça gurur verici bir görev olduğunu belirtti.
Timsahı doğa olarak görüyorlar
Timsahın toprak anayı temsil ettiği düşünülen bu ilginç ve bir o kadar da şaşırtıcı tören, küçük balıkçı topluluğuna bolluk getirmeyi uman asırlardır süre gelen bir ritüelin parçası.
Timsah ile evlilik geleneği 200 yılı aşkın bir süredir ve İspanyol öncesi zamanlara kadar uzanan yerel bir hasat geleneğinin parçası. Ayrıca bu gelenek, Haziran sonunda atanan belediye başkanının prenses olarak nitelendirilen timsahla evlenmesi üzerine çeşitli kutlamalar gerçekleştirilir.
Bu yılın şanslı kişisi, Oaxaca'nın Pasifik kıyısındaki küçük bir balıkçı köyünün belediye başkanıydı ve başkan içinde bulunduğu durumu şöyle açıkladı: "Nehirdeki balıklarımız kadar doğadan yeterince yağmur, yeterli yiyecek istiyoruz.
Meksika'nın güneyinde yer alan Oaxaca, yerli kültür açısından zengin ve dillerini ve geleneklerini inatla sürdüren birçok farklı gruba ev sahipliği yapıyor.
Timsah gelinin kıyafeti üzerine çok düşünüldü
Bu arada, düğünün düzenlenmesine yardımcı olan yerel bir vaftiz annesi olarak bilinen Elia Edith Aguilar, "Bu bana çok fazla mutluluk veriyor ve köklerimle gurur duymamı sağlıyor." dedi. Reuters tarafından bildirilene göre yaşlı kadın, "Bu çok güzel bir gelenek" dedi.
Töreni gerçekleştirmenin ve timsahın kendisine emanet edilmesinin kendisini ayrıcalıklı hissettiğini söyleyen kadın, gelinin ne giyeceği konusunda çok fazla zaman harcadığını söyledi.
Timsah küçük prenses olarak anılıyor
San Pedro Huamelula'daki, Katolik maneviyatıyla karıştırılmış asırlık ritüel, timsahı beyaz bir gelinlik ve diğer renkli giysilerle giydirilmeyi de içeriyor.
Küçük prenses olarak anılan yedi yaşındaki sürüngen, toprak anayı temsil eden bir tanrı olduğuna inanılıyor ve yerel liderle olan evliliği, insanların ilahi olanla birleşmesini simgeliyor.
Trompet ve davulların sağladığı bayram havası ile devam eden kutlamada yerliler, timsah gelini köy sokaklarında kollarında taşıdılar.
Değerli düşüncelerinizi biz Megabayt ekibiyle yorumlarda paylaşabilirsiniz.