Yaşam

Böcek boyutundaki drone kendi ağırlığının 3 katını taşımayı başardı!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki (MIT) bir araştırma ekibi, yumuşak aktüatörler yapmak için verimliliklerini önemli ölçüde artıran ye...

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki (MIT) bir araştırma ekibi, yumuşak aktüatörler yapmak için verimliliklerini önemli ölçüde artıran yeni bir yol geliştirdi.

(Aktüatör ya da eyleyici, bir mekanizmayı veya sistemi kontrol eden veya hareket ettiren bir tür motordur. )

Bu yılın başlarında MIT araştırmacıları, yüksek el becerisi ve en dar alanlarda bile kolayca gezinme yeteneği için tasarlanmış böcek boyutunda dronların işleyişini paylaştılar. Bu böcek dronlar küçük boyutlarına göre saniyede 500 kere kanat çırpabiliyorlar. Aktüatörün 20 katmanlı versiyonu, 3,7'ye 1'lik bir kaldırma-ağırlık oranı gösteriyor. Bu, mikrobotların artık kendi ağırlıklarının neredeyse üç katı bir yük taşıyabileceği anlamına gelmekte. Yardımcı doçent ve grubun en son makalesinin kıdemli yazarı Kevin Chen, "Bu, gelecekte mikrorobotlara güç elektroniği yerleştirmeye geçmemiz için bize birçok fırsat sunuyor. İnsanlar, yumuşak robotların katı robotlar kadar yetenekli olmadığını düşünmeye meyilli. Bir gramdan daha hafif olan bu robotun, havada süzülerek uçuş sırasında en küçük hatayla en uzun süre uçtuğunu gösteriyoruz. Eve dönüş mesajı o kadar yumuşak ki bu robotlar, bildiğimiz robotların performansını aşabilir." dedi. Chen, "İki yıl önce, gücü en yoğun aktüatörü yarattık ve zar zor uçabiliyordu. Yumuşak robotlar katı robotlarla rekabet edebilir mi diye merak etmeye başladık" dedi. Düşüncelerinizi yorumlarda biz Megabayt ekibiyle paylaşabilirsiniz.    
{ "vars": { "account": "UA-53462249-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }