Şu anda geliştirme aşamasında olan bu özellik, kullanıcıların sorularına cevap bulmak için interneti tarayabilecek ve kaynaklarını göstererek sonuçları sunabilecek. Wikipedia veya blog gönderileri gibi çeşitli kaynaklardan yararlanarak, ChatGPT, cevaplarına doğrudan bağlantılar sağlayarak yanıtlarını zenginleştirmeyi hedefliyor.
Bu özelliğin deneysel bir versiyonunda, ChatGPT, metin cevaplarının yanı sıra ilgili görselleri de içerebilir. Örneğin, "bir kapı kolu nasıl değiştirilir" veya "bölünmüş tip bir klima nasıl temizlenir" gibi sorular, görsel talimatlar veya diyagramlar gibi görsel yardımların yanı sıra cevaplarına eklenmesine neden olabilir. Bloomberg, ChatGPT'nin şu anda ücretli müşteriler için arama yapabildiğini ancak bu yanıtların bazen hatalı olabileceğini veya yanlış alıntılarla eşlik edebileceğini belirtiyor.
Bu ayın başlarında, Twitter'da DataChaz olarak bilinen bir kullanıcı (@DataChaz), OpenAI'nin arama girişimi ile ilişkilendirilen yeni bir alt alan adı olan search.chatgpt.com'un varlığını bildirdi. Geçici olarak hafta sonu ana ChatGPT sayfasına yönlendirilse de, şu anda erişmeye çalışıldığında "Bulunamadı" mesajı alınıyor. OpenAI henüz bu gelişmeleri resmi olarak doğrulamamış olsa da, yapay zeka destekli arama alanına girme çabası, sektör liderleriyle rekabet etme stratejik gerekliliğiyle uyumludur. Özellikle Google, son zamanlarda yapay zeka destekli arama sonuçları denemesini genişletti ve bunları tercih etmeyen kullanıcılara da göstermeye başladı. Ayrıca, R1 cihazı aracılığıyla Rabbit'in yanıtlarını güçlendiren yapay zeka destekli arama motoruna sahip olan 1 milyar dolar değerindeki yükselen bir girişim olan Perplexity de bulunmaktadır, bu da bu alana artan ilgiyi ve yatırımı temsil etmektedir.