1- Mikrofon
[caption id="attachment_36838" align="alignnone" width="2048"]
HyperX Quadcast S RGB[/caption]
Dizüstü bilgisayarınızda veya masaüstünüzde büyük olasılıkla yerleşik bir mikrofon bulunur, ancak daha kaliteli ses için - ister çevrimiçi ekip arkadaşlarınızla sohbet ediyor, ister canlı yayınınızda kullannıyor olun - söylediğiniz her şeyi alacak ve sesinizi karşı tarafa net iletecek özel bir mikrofona ihtiyacınız var.
Çok sayıda tak ve çalıştır USB seçeneği mevcuttur. Audio-Technica, Epos, Razer, Roccat, Rode, Samson ve Shure'ın hepsinin incelemeye değer modelleri var. Bizim tavsiyemiz Türkiye'de ve dünyada en çok kullanılan mikrofonlardan olan HyperX Quadcast ve HyperX Quadcast S RGB olacaktır. Türkiye fiyatları sırasıyla 2.800 ve 3.400 TL bandında değişiyor.
2- WebCam (Kamera)
[caption id="attachment_36839" align="alignnone" width="1200"]
Logitech Logitech C920 PRO[/caption]
Mikrofonda olduğu gibi, muhtemelen dizüstü bilgisayarınızın ekranında veya masaüstü monitörünüzde yerleşik bir web kameranız vardır , ancak her zaman ayrı ve daha iyi bir web kamerası kullanabilirsiniz. Size yalnızca daha yüksek kaliteli bir video akışı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda konumlandırma ve yüzünüzü internete aktarmak için mükemmel açıyı elde etme konusunda size çok daha fazla esneklik sağlar.
Yine, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok model var. Logitech, her türlü amaç için harika web kameraları yapıyor ve yine en çok tercih edilen modellerden olan Logitech Logitech C920 PRO size önerimiz olacaktır. Türkiye fiyatı 1.400-1.500 TL bandında.
3- İyi bir kulaklık
[caption id="attachment_36840" align="alignnone" width="1000"]
Steelseries Arctis Prime[/caption]
Yayınınız için ayrı bir hoparlör ve ayrı mikrofon kullanabilirsiniz veya kaliteli bir kulaklıkla farklı bir yoldan da gidebilirsiniz. Kablolu ve kablosuz arasında seçim yapmanız ve bütçenize uygun bir şey bulmanız gerekecek
Steelseries Arctis Prime gibi bir kulaklık işinizi görebilecek düzeyde kaliteli bir deneyim sunabilir. Türkiye fiyatı 1.250-1.500 TL arasında. Tabii ki daha iyi bir kulaklık daha iyi kalite demek.
4- Capture Kart
[caption id="attachment_36841" align="alignnone" width="1465"]
Elgato Game Capture HD60 PRO[/caption]
Bir PC'den yayın yapıyorsanız mutlaka bir yakalama kartına ihtiyacınız yoktur ancak başka bir cihazdan yayınınızı dünyaya izletmek için Capture Kart kullanabilirsiniz. Elgato Game Capture HD60 PRO Capture Kart en çok tercih edilen ürünlerden. Fiyatı ise 4.750-5.000 TL seviyesinde.
5- Yayın konsolu
Çok gerekli olmayan ama bir o kadar da kullanışlı olan aksesuarlardan biri de yayın konsolu (Stream Deck) dediğimiz cihazlar. İhtiyacınız olan kısayollara erişmek için basabileceğiniz bir fiziksel düğme ızgarasına erişmenizi sağlayan bu cihazlar dokunmaktik de olabilir. Sahne geçişleri, ses efektleri gibi birçok yayın için gerekli olan ve sizi izleyenleri eğlendirebileceğiniz özelliği bu konsol üzerinden tek tuşla halledebilirsiniz.
Elgato Streaming Deck sizin için uygun seçenek olacaktır. Fiyatı ise 2.500-2.700 TL arasında.
6- Işık
Kullanacağınız ayrı bir ışık ile yayınınızın kalitesini büyük ölçüde artırabilirsiniz. Bu konuda açıkçası spesifik bir ürün öneremeyeceğiz. Piyasada birçok yayın için tasarlanan ışık mevcut. Ya da kendi imkanlarınızla bir ışık çözümü üretebilirsiniz.
Biraz deneme yanılma yöntemiyle bu işin üstesinden gelebilirsiniz.
7- Mixer
Yayıncılıkta artık kendinizi en üst seviyelere atmak istiyorsanız bir ses mixerine ihtiyacınız olabilir.
TC Helicon GoXLR tercih edebileceğiniz oldukça kaliteli ürünlerden. Fiyatı 7.800-8.000 TL civarında.