Paylaşılan ilk haberlere göre, Çinli arama devi Baidu, kullanıcılara yapay zeka konuşma sonuçları veren ChatGPT benzeri bir yapay zeka hizmeti sunmayı hedefliyor. Baidu 2021'de, şirketin "doğal dil anlama ve sohbet oluşturmada üstün olan" birkaç yıl boyunca eğitilmiş büyük ölçekli bir makine öğrenimi modeli olan Ernie sistemine dayanacağını söyledi.

chatgpt baidu (3)

Intelsat'a ait uydu yörüngede patladı! Yörüngedeki uyduların çoğu tehlikede... Intelsat'a ait uydu yörüngede patladı! Yörüngedeki uyduların çoğu tehlikede...

Open AI'ın ChatGPT'si, gerçeğe dayalı soruları yanıtlama, insan benzeri bir şekilde yazma ve hatta kod oluşturma yeteneği sayesinde son zamanlarda teknoloji dünyasında popülerliğini ileri taşımayı başardı. Microsoft, 2019'da Open AI'ye 1 milyar dolar yatırım yapmıştı ve bildirildiğine göre ChatGPT'nin yapay zeka özelliklerini Bing arama motoruna dahil etmeyi planlıyor.

Bu arada Google, bu yeni teknolojiyi arama sonuçları için bir tehdit olarak görüyor ve yapay zeka sohbet teknolojisinin gelişimini hızlandırmayı planlıyor. CEO Sundar Pichai'nin ChatGPT üzerinden "Kırmızı kod" ilan ettiği ve Mayıs ayında I/O konferansında Google arama motoru için 20 veya daha fazla yapay zeka ürünü ve bir chatbot tanıtmaya hazırlandığını bildirildi.

chatgpt baidu (2)

Baidu'nun aramada gecikmeli bir büyüme gördüğü ve ChatGPT benzeri uygulamaları rakiplerinden bir adım önde olmak için potansiyel bir araç olduğu söyleniyor. Paylaşılan haberlere göre Baidu, Aralık ayında yaptığı bir konuşmada "Her gün üzerinde düşündüğümüz teknolojinin bu kadar çok insanın dikkatini çekebildiği için çok mutluyum. Bu kolay değil" dedi.

ChatGPT dünya çapında büyük bir ilgi topladı, ancak olumsuz tarafları ile de gündeme geldi. Bir teknoloji haber sitesi olan CNET, makalelerini ve haberlerini ChatGPT'ye yazdırmasının ardından hatalar ve intihal nedeniyle yapay zeka ile yazılmış makalelerini düzeltmek zorunda kaldı. Bunun yanı sıra New York devlet okulları kısa süre önce ChatGPT'yi kopya çekme endişeleri nedeniyle yasakladı, çünkü yapay zeka sohbet robotu, öğrenciler tarafından oluşturulan içerikten ayırt edilmesi zor olan makaleler ve denemeler yazdırıp kolayca işin içinden yırtabiliyordu.

Editör: Enes Sapmaz