Siber Güvenlik

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı açıkladı: "Rusya-Ukrayna savaşında gizli cephe siber ortamdı"

Siber Güvenlik Haftası ve Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı'nda açıklama yapan Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, siber saldırılara dikkat çekti. İşte Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı'nın dikkat çeken açıklamaları...

Siber alanda yerli ve milli ürünlere dikkat çekmek amacıyla Ankara'da gerçekleştirilen bir konferansta konuşma gerçekleştiren Ali Taha Koç, "Siber saldırılar günümüzde hibrit savaş yöntemlerinin bir unsuru olarak kullanılıyor. Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşında gizli cephe siber ortamdı" dedi.

Konferans oturumuna bir çok önemli isim katıldı

Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı, Ankara ATO Congresium’da ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen Konferansın açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un katılımıyla gerçekleşti.

Konferans çerçevesinde düzenlenecek olan panellerin sunumunda ‘Siber savaş’, ‘Siber Savaş’a karşı güvenlik doğrulama teknikleri’, ‘Global pazarlarda yerli ve milli ürünlerin kullanımı’ gibi konular katılımcılarla paylaşılacak.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, teknolojinin önemini vurguladı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, teknoloji ile değişen savaş alanlarına değinerek “Teknoloji ile birlikte savaşın değişen doğasında bütün bunları çok detaylı düşünmemiz lazım. Devletler birbirlerine hükmedebilmek için ekonomi, sağlık, enerji, gıda, doğal kaynaklar, telekomünikasyon gibi önemli ve kritik alanlarda mücadele etmekteler. Bu mücadele ekonomik üstünlüğe, bazen fiziksel üstünlüğe ve nihayetinde dünyada söz sahibi olmaya, güçlü olmaya doğru giden mücadelenin bir parçası” ifadelerine yer verdi.

Rusya ve Ukrayna arasında durulmayan tansiyona da parmak basılan konferansta, siber saldırıların ne gibi tehlikelere yol açabileceğine de yer verildi. Ali Taha Koç yaptığı açıklamalarda, “Siber saldırılar günümüzde hibrit savaş yöntemlerinin bir unsuru olarak kullanılıyor. Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşında gizli cephe siber ortamdı." dedi.

"Savaşın ilk günlerinde Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı, siber oluşturmak için Twitter’dan “Dijital Yetenekler” adlı bir Telegram kanalına davet etti herkesi. Kuruluşundan 3 gün sonra Telegram kanalından 175 bine yakın siber ordu oluşturulmuş oldu. Hala aktif olarak kullanılan Ukrayna’nın kritik alt yapısını korumak ve çoğunlukla da saldırı faaliyetlerine teşvik etmek amacıyla kurulan bir kanal bu.”
Konferans, konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu."

{ "vars": { "account": "UA-53462249-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }