Delta varyantının görüldüğü ülke sayısı son bir haftada 13 daha arttı ve
124'e yükseldi.
Dünya Sağlık Örgütü de yaptığı çalışmalar hakkında bir açıklama yayınladı.
Henüz herhangi bir bilimsel dergide yayınlanmamış olan ilk çalışmada, Delta varyantına yakalanmış bir kişiyle temas edip karantina altına alınan kişiler incelendi. Çin'deki çalışmada yapılan PCR testlerinin sonuçları ortalama dört gün sonra pozitif gelmeye başladı. Daha önceki
virüs varyantlarıyla ilgili yapılan testler ortalama 6 gün sonra pozitif sonuç veriyordu. Ayrıca ilk pozitif sonuç alınan testlerdeki
virüs yoğunluğunun da daha önceki varyantlardan
1200 kat fazla olduğu tespit edildi.
Bu çalışma ile Delta varyantının hastalığın erken evrelerinde kendini kopyalama hızının daha fazla olduğu ve daha bulaşıcı olduğu ortaya koyuldu.
Euronews'te yer alan habere göre, Kanada'da yapılan ikinci çalışma ise Covid-19'un Delta varyantına yakalanan kişilerin daha önceki virüs tiplerine göre sağlık riskinin daha yüksek olduğu tespit edildi.
Buna göre hastaneye yatırma ihtiyacı yüzde 120, yoğun bakım ihtiyacı da yüzde 287 daha fazla. Ölüm riski ise yüzde 137 daha yüksek.
Geçtiğimiz hafta dünya genelindeki
koronavirüs vakaları yüzde 12 artış göstererek 3,4 milyon yükseldi. Yeni vakalardaki artış yüzde 44 ile Endonezya'da görülürken onu yüzde 41'lik artışla İngiltere izledi.
Editör: Megabayt Haber