Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Temel ve Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Doktor Öğretim Görevlisi Hülya Yılmaz Temel’in yürütücülüğünü yaptığı Deep Tech Girişimcilik projesi (DT Launch Pad) Avrupa Birliği Erasmus+ İnovasyon iş birliği programı tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Ege bilim ekibinin, Deep Tech Girişimcilik projesi (DT Launch Pad) Avrupa Birliği Erasmus+ İnovasyon iş birliği programı tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, tebrik ederek başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemiz bilim insanları ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyorlar. Yenilikçi ve girişimci bir anlayışla uluslararası iş birlikli çalışmalar yürüten araştırmacılarımız, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi için araştırma-geliştirme ve inovasyon içerikli proje çalışmalarına öncelik veriyorlar. Bu kapsamda hazırladıkları projeleri desteklenen ekibimizi tebrik ediyorum. Bilim insanlarımıza katkı sunmayı, imkânlarımızı araştırmacılarımızın kullanımı için seferber etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Öğrenciler yerli malın önemini Togg ile öğrendi Öğrenciler yerli malın önemini Togg ile öğrendi

“Konsorsiyum, derin teknoloji girişimciliğinde geniş deneyime sahip”

Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Temel, “Deep Tech Girişimcilik projesi (DT Launch Pad), ortak üniversitelerde derin teknoloji alanlarında yeni yetenekler geliştirerek, uluslararası bilgi alışverişini teşvik ediyor. Ayrıca, derin teknoloji girişimlerinin başlatılmasını ve sürdürülmesini sağlayarak Avrupa düzleminde derin teknoloji girişimlerini hızlandırmayı hedefliyor. Yedi ülkeden dokuz kuruluştan oluşan konsorsiyum, Avrupa’nın derin teknoloji girişimciliği konusunda önemli bir gücü barındırıyor. Konsorsiyum, derin teknoloji girişimciliğini teşvik etme konusunda geniş deneyime ve uzmanlığa sahip TU Delft (Hollanda) ve Munster Teknoloji Üniversitesi, (İrlanda), Institut Mines-Télécom Business School (Fransa), Ege Üniversitesi (Türkiye) ve Ljubljana Üniversitesi (Slovenya) oluşuyor. Faklı yetkinlikler konularında birbirini tamamlayan bu kurumlar proje kapsamında birlikte çalışarak derin teknoloji girişimciliğinin kendi bölgelerinde artmasını sağlayacaklardır” diye konuştu.

“Proje 2027 yılında tamamlanacak”

Doç. Dr. Serdal Temel, “Proje kapsamında aynı zamanda farkı uzmanlıklar bir araya getirilerek derin teknoloji girişimciliğinin Avrupa düzleminde artmasına böylece paydaş ülkelerden başlayarak yeni teknolojik girişimciliğin artması sağlanacaktır. 3 yıl sürecek ve 2027 yılında tamamlanacak olan ülkelerdeki yükseköğretim kurumları ve inkübatörlerde derin teknoloji ihtiyaçlarını ve fırsatlarını araştırma ve yetkinlik haritalama yoluyla inceleyecektir. Proje, kişiselleştirilmiş bir derin teknoloji girişimcilik eğitimi ile birlikte fikir geliştirme, şirketleşme, ürün geliştirme, ticarileştirme ve yatırım bulma konularında atılımlar yapmayı hedeflemektedir. DT Launch Pad platformu, uluslararası takım oluşturmayı ve kaynak paylaşımını teşvik etmek için derin teknoloji fırsatlarını bir araya getirecektir” ifadelerini kullandı.

DT Launch Pad, yükseköğretim, mesleki eğitim ve öğretim ve daha geniş sosyo-ekonomik ortam, araştırma dahil olmak üzere bilgi akışı ve iş birliği yoluyla Avrupa’nın yenilik kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan Erasmus+ İnovasyon iş birliği programı kapsamında finanse ediliyor.

Kaynak: iha