Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter'ı satın almak için anlaşmas sağlamasının ardından, platformun San Francisco'da bulunan ana merkezine gitti. Fakat bu da Elon Musk'a yakışır gariplikte oldu. Musk elinde bir mutfak lavabosuyla Twitter merkezine girdi.
Adeta yılan hikayesine dönen Twitter'ın satın alınma sürecinde, Elon Musk önce vazgeçmiş, olay mahkemeye taşınınca platformu satın almaya razı olmuştu. Son dönemde, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından çalışanların büyük bir kısmını işten çıkaracağı ve Twitter'ı çok daha farklı bir eğlence platformuna dönüştüreceği dedikoduları da konuşuluyor.
Elinde lavabo ile Twitter merkezine girdi
Yaptığı her hareket olay olan Elon Musk, cuma gününe kadar satın alma işlemlerini bitireceğini belirttiği Twitter'ın San Francisco'daki merkezine elinde bir lavabo ile girdi. Bu görüntüleri de Twitter hesabından paylaştı.
İşte o anlar:
Elon Musk'ın bu hareketinin Twitter'da çok fazla olduğunu söylediği botları temizlemek yönünde verdiği bir mesaj olduğu tahmin ediliyor. Aynı zamanda bu hareketin satın alma döneminde yaşanan sıkıntılara bir gönderme ya da Washington Post'ta çıkan Twitter'i aldıktan sonra çalışanlarının yüzde 75'inin işine son verme haberlerine bir gönderme olabileceği de tahmin ediliyor.
Bununla birlikte Twitter profiline "Chief Twit" sıfatını da ekleyen Elon Musk, uzaktan çalışmaya devam eden çalışanlara da aynı anda farklı bir iş de yapabilirsiniz mesajı gönderdi.
Elon Musk'ın kısmen satın almak zorunda kaldığı Twitter platformunda yapacağı değişilikler çok merak ediliyor.
Twitter satın alma sürecinde Elon Musk neler yaşamıştı?
Elon Musk ilk önce Twitter'dan %9,2 hisse alarak en büyük hissedarı konumunda gelmiş. Ardından 14 Nisan'da ise SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'in tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter'den 25 Nisan'da yapılan açıklamada da şirketin Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.
Daha sonra 13 Mayıs tarihinde Musk, Twitter'i yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuş, gerekçe olarak da "spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini" bildirmişti. Elon Musk, 8 Temmuz'da ise anlaşmayı feshettiğini açıklamıştı.
Tüm yaşananların ardından Twitter bu süreci mahkemeye taşımıştı. Mahkeme sonucunda ise Elon Musk Twitter'ı satın almaya ikna olmuştu. Yani bir nevi satın almak zoruında kalmıştı diyebiliriz.