Microsoft, araştırmacılara ve veri bilimcilerine
siber saldırı tehditlerine karşı güvenlik çabalarında yardımcı olmak için açık kaynaklı bir siber saldırı
simülatörü yayınladı.
CyberBattleSim adlı bu yeni simülatör, Python tabanlı Open AI Gym araç setini kullanmakta.
Sıradan internet kullanıcılarından teknoloji devlerine kadar teknoloji çağında herkesin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri siber saldırılardır.
Google,
Microsoft ve
Apple gibi teknoloji devleri de sıklıkla siber saldırıların kurbanı oluyor, bu da verilerimizin de sürekli risk altında olduğu anlamına geliyor. Ancak elbette veri bilimcileri ve güvenlik araştırmacıları bu konuda sürekli olarak çeşitli çalışmalar yaparak, zafiyetleri en aza indirerek olası siber saldırılara karşı hazırlık yapıyorlar.
Microsoft ayrıca bu çalışmaları desteklemek için yeni bir simülatör yayınladı. Bu yeni simülatör, yapay zeka tabanlı siber saldırılara karşı yapılan çalışmalarda kullanılabilir. Simülatör sayesinde araştırmacılar, yapay zeka destekli siber saldırılar gerçekleştiren siber ajanların nasıl hareket ettiğini ve nasıl harekete geçileceğini öğrenebilecekler.
Microsoft'un siber saldırı simülatörü
CyberBattleSim, önceden tanımlanmış bir dizi güvenlik açığından yararlanarak ağın bir bölümünü ele geçirmeye çalışan simüle edilmiş bir saldırgana sahip olacak. Bu simüle edilmiş saldırgan ağ üzerinde hareket ederken, bir savunma aracısı, saldırganın varlığını tespit etmek ve saldırıyı kontrol altına almak için ağ etkinliğini izleyecektir.
CyberBattleSim'i
GitHub'da açık kaynak olarak paylaşan
Microsoft, bir blog yazısında şunları yazdı. "
CyberBattleSim, bilgisayar sistemlerinin karmaşıklığının oldukça soyut bir simülasyonunu oluşturmanın bir yolunu sağlayarak, takviye öğrenme bağlamında siber güvenlik zorluklarını çerçevelemeyi mümkün kılıyor. Bu araç setini paylaşarak, toplumu çalışmalarımızı geliştirmeye, simüle edilmiş ortamlarda siber ajanların nasıl etkileşime girdiğini ve geliştiğini keşfetmeye ve bu çalışmaların siber ajanların nasıl davrandığını anlamamıza nasıl yardımcı olduğunu keşfetmeye teşvik ediyoruz. ''
Editör: Megabayt Haber