Google, iPhone'ların Live Activities özelliğini Android'e getiriyor! Google, iPhone'ların Live Activities özelliğini Android'e getiriyor!

Dosyaları yanlışlıkla veya başka sorunlar nedeniyle silinen SD kartta veya diğer hafıza kartlarında kurtarma işlemi gerçekleştirilerek, silinen dosyalar her zaman olmasa da geri alınabilir.

Birçok cihazda, harici depolama için SD kartların kullanımı devam etmektedir. Bununla birlikte, herhangi bir harici depolama cihazında olduğu gibi, dosyalar harici faktörler nedeniyle silinebilir veya kullanıcılar bu dosyaları yanlışlıkla SD kartta silebilir. SD kart kurtarma için silinen dosyaları kurtarmak mümkündür, ancak bu işlemin her zaman çalışacağına veya tüm dosyaların kurtarılabileceğine dair bir garanti yoktur.

SD kart kurtarmada silinen dosyalar nasıl kurtarılır?

SD kart kurtarma için kullanılabilen bazı programlar vardır. Büyük dosya kurtarma işlemleri için ücretli bir abonelik sunarken, daha küçük dosyaları işlemek için Disk Drill SD kart kurtarma yazılımını kullanabilirsiniz. Sonuç garanti edilmese de, yine de mümkün olduğu kadar çok dosyayı kurtarmayı deneyebilirsiniz. z

SD kart kurtarma işlemleri:

1. Buradan Disk Drill SD kart kurtarma yazılımını bilgisayarınıza indirin. 2. Size en uygun SD kart kurtarma yöntemini seçin. 3. Kayıp veri tarama işlemini başlatın. 4. Kurtarmak istediğiniz dosyaları seçin. 5. Kurtardığınız dosyaları farklı bir klasöre kaydedin.

SD kart kurtarma işlemi için dikkat edilmesi gerekenler

Disk Drill SD kart kurtarma yazılımı, SD kartı kurtarmak için kullanılabilecek en başarılı yazılımlardan biridir. Diğer sorunlar nedeniyle, SD kart dosyaları yanlışlıkla veya otomatik olarak silmiş olabilir. Ancak yine de yazılımın bile kurtaramadığı dosyalar olabilir. SD karttaki dosyaların silinmesine neden olabilecek en yaygın sorun, cihazın yakaladığı virüs veya kötü amaçlı yazılımdır. Bu nedenle, lütfen SD kart kurtarıldıktan sonra karşılaşılan dosyalara dikkat edin. Kurtarılan dosyalar virüs veya kötü amaçlı yazılım dosyaları içerebilir. Bilinen dosyaları kurtarma konusunda titiz olmalısınız. Gelecekte bu tür sorunlardan kaçınmak için, birden fazla cihazda yedekleme yolunu seçebilirsiniz. Yalnızca harici depolama cihazlarındaki verileri değil, aynı zamanda diğer bulut depolama sunucularındaki verileri de yedeklemelisiniz. Veri miktarı büyükse, ücretli bir abonelik kullanmanız gerekebilir. Piyasada Disk Drill gibi birçok farklı SD kurtarma yazılımı vardır. Bu nedenle, yalnızca bir tür yazılıma güvenmek zorunda değilsiniz. Bununla birlikte, yazılıma güvenmeden önce, farklı kaynakları araştırdığınızdan ve yazılımın resmi web sitesinden kurulum dosyalarını indirdiğinizden emin olun.

SD kart içindeki dosyalar neden silinir?

  • Yanlışlıkla biçimlendirme işlemi yapılmış bir SD kartın içindeki tüm dosyalar silinir.
  • SD kart içindeki dosyalar yanlışlıkla kullanıcı tarafından silinebilir.
  • SD karta bulaşan bir virüs ya da kötü amaçlı yazılım nedeniyle dosyalar silinebilir.
  • Kullandığınız SD kart, üretim hataları nedeniyle sorunlu yani bozuk olabilir.
  • Diğer harici depolama aygıtları gibi SD kart da dış etkenler nedeniyle hasar almış olabilir.
  • Kartınızdaki sistem dosyaları değişikliğe uğradığı için dosyalar silinmese bile görüntülenemiyor olabilir.
Yukarıda verdiğimiz bilgiler dosyaları SD karttan nasıl sileceğinize dair en yaygın cevaptır. Elbette her zaman farklı sorunlarla karşılaşılmasa da bu sorunlar SD kartta veri kaybına neden olabiliyor. Her ihtimale karşı birden fazla harici depolama cihazını ve bulut depolama sunucusunu yedeklemeyi unutmayın. Yanlışlıkla veya sorunlardan dolayı silinen dosyaları kurtarmak için SD kart kurtarmayı adım adım anlattık ve dikkat etmeniz gereken noktaları açıkladık. SD kurtarma için güvenilmez kaynaklardan indirilen yazılıma güvenmeden önce, yeterli araştırma yaptığınızdan emin olun.
Editör: Megabayt Haber