Drone yarışları gibi karmaşık ve tahmin edilebilirlik açısından zorlu sporlarda yapay zekanın başarısı, Zürih Üniversitesi Robotik ve Algılama Grubu başkanı Davide Scaramuzza tarafından vurgulandı. Scaramuzza, "Fiziksel sporlar yapay zeka için daha zorlu çünkü İHA'lar ve çevre modelleri hakkında mükemmel bir bilgiye sahip değiliz, bu nedenle yapay zekanın bunları fiziksel dünyayla etkileşime girerek öğrenmesi gerekiyor" dedi.
Araştırma ekibi, yapay zekanın dron kontrolünü öğrenmesini simüle etmek için bir saatlik bir süre kullandı ve daha sonra Swift'in üç dünya şampiyonu yarışçıya karşı gerçek bir yarışta performansını sergilemesine izin verdi. Swift, insan rakiplerini yarım saniye geride bırakarak dikkat çekici bir zafer elde etti.
Bu başarı, yapay zekanın gelecekte birçok uygulama alanında kullanılabilme potansiyelini vurguluyor. Araştırma ekibi, Arama ve Kurtarma operasyonlarından, orman izleme, uzay araştırmaları ve film yapımı gibi alanlarda kullanım için bu algoritmayı geliştirmeye devam etmeyi umuyor.
Yapay zeka teknolojilerinin ilerlemesi, fiziksel dünya ile etkileşimde yeni ve heyecan verici olanaklar sunmaya devam ediyor.