PayPal kendi para birimini çıkardı! PayPal kendi para birimini çıkardı!

Çoğu şirket, genellikle herkesin fikir alışverişinde bulunabilmesi ve organize bir şekilde çalışabilmeleri için toplu bir ortamda çalışır. Ancak artık birçok insan, internet sayesinde kendi evinin rahatlığında para kazanmanın yollarını buldu. Birçok web tabanlı iş; satış, pazarlama, müşteri hizmetleri gibi, kendi patronunuz olmanızı gerektirir. Peki internetten nasıl para kazanılır? İnternetten para kazanmanın yolları nelerdir? Biz de sizler için internette para kazanmanın en iyi 8 yolunu bir araya getirdik. 

1- Letgo, Dolap, Gardrops. Modacruz gibi platformlardan satış yapmak 

Günümüzde çoğu insan bu konsepte aşinadır. Artık ihtiyacınız olmayan şeylere sahipseniz, ürünlerinizi rahatlıkla bu mecralar üzerinden satabilirsiniz. İşte satabileceğiniz bazı mobil uygulama isimleri: Bu uygulamalara giriş yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey, satacağınız şeyleri belirleyip, onların fotoğrafını çekip oluşturduğunuz profile yüklemek ve ardından satılmasını beklemek.  Kulağa basit geliyor. Ancak başarılı bir şekilde satış yapabiliyor olmak biraz pratik gerektirir. Alıcıların ilgisini çekmek için sattığınız ürünler için ikna edici fotoğraflar çekmeli ve açıklama kısmına sattığınız ürünün özelliklerini özenle yazmalısınız. İnsanların satın almasını sağlamak için makul teklifler belirlemek de önemlidir. Olumlu geri bildirim puanı toplamaya da dikkat etmelisiniz. Müşteriyle ilgili bir şekilde konuşmalı, güvenilir olduğunuzu müşteriye kanıtlamalısınız. Ne kadar olumlu geri bildirim alırsanız, o kadar kişi sizden ürün almaya istekli olacaktır. Ve bu da tabii ki daha fazla para kazanmak demek…

2- Blog oluşturmak

Bir şeye karşı özel bir tutkunuz varsa ve bu konuda söyleyecek çok şeyiniz varsa, blog yazmak, sonsuz düşünce akışınızı paylaşmanın karlı bir yolu olabilir. Blog yazmaktaki püf nokta, internetteki diğer birçok hizmette olduğu gibi devamlı, tutarlı, azimli, disiplinli olmak. Haftada en azından birkaç kez blog yazmalı, reklam almalı ve blogunuzu daha çok kişiye sunmalısınız.  Kişisel bir blog oluşturduktan sonra, birçok yazar, Google AdSense gibi reklam hizmetlerine kaydolur. Blog okuyucularınız bu reklamlara ne kadar çok tıklarsa, siz de reklam hizmetinden o kadar çok para kazanırsınız. Bu, sıradan bir blog yazarıysanız ve var olan aranızdan biraz daha para kazanıp harcamak istiyorsanız, sizin için iyi olacaktır. Ancak blog sürekli olarak ilgi çekici, iyi yazılmış ve gerçekten yükselişe geçtiyse, reklam şirketleri ve hayran kitlenize ulaşmak isteyen şirketler, size daha fazla para kazandıracak şekilde yaklaşabilir. 

3- Evinizi bir süreliğine kiraya vermek

Bugünlerde neredeyse hayal edebileceğiniz her şey için bir uygulama var. Ve bu uygulamaların çoğu sizlere, kendi mal varlığınızı kullanarak para kazanabileceğiniz yollar sunuyor.  Airbnb, mülk sahiplerinin konaklamaya ihtiyacı olan herkese yer kiralamasına izin verir. Yani ev sahibiyseniz, ev dolu olsa bile, yabancılara birkaç günlüğüne bir veya iki odanızı kiraya verebilirsiniz. Hatta gidecek başka bir yeriniz varsa, evinizin tamamını da birkaç günlüğüne kiraya verebilirsiniz. Aynı şekilde farklı çeşit uygulamalarla aracınızı da başka insanlara kiralayabilirsiniz.     

4- Serbest Çalışma (Freelancing)

Serbest çalışma, bazı açılardan blog yazmaya benzer. En benzer özelliği ise, çoğu zaman kendi evinizden çalışırsınız. Ancak birkaç önemli ayrım var. Serbest çalışma ile, yazınızı blogunuza koymuyorsunuz. Bunun yerine genellikle başka bir yayına satıyorsunuz.  Freelancing (Serbest Çalışma) yapabileceğiniz bazı siteler: Çoğu alanın bir serbest çalışma mümkünatı var. Mesela yazı yazıyorsanız ve yazma alanında freelance (serbest çalışma) yapmak istiyorsanız, çeşitli dergilere, internet sitelerine; yemek hakkında, siyaset hakkında, doğa hakkında ve aklınıza gelebilecek her şey hakkında yazı yazabilirsiniz.  Grafik, video montajı, grafik tasarım alanlarında serbest çalışma yapmak istiyorsanız, yine para karşılığında şirketlerle anlaşabilir, onlara özel video montaj, tasarım yapabilirsiniz.  Seslendirme alanında da aynı şekilde çok fazla freelance teklifi var.  Herhangi bir kariyer türünde olduğu gibi, profil yaratmak bu sektörde de çok önemlidir. İlgi çekici profiller oluşturmalı ve tutarlı sadık müşteriler edinmeniz sizin yararınıza olacaktır.   

5- Sosyal Medya Yöneticisi

Sosyal medya, artık tüm dünya için kalıcı bir trend. Büyük şirketlerden küçük şirketlere herkesin bir sosyal medya hesabı var. Her işletme sahibi sosyal medyanın temellerini kavramalı ve sosyal medyayı düzgün ve etkili bir şekilde kullanmalıdır. Büyük şirketlerin sosyal medya sorunlarını yönetmekle görevli çalışanları vardır. Ancak orta ve küçük ölçekli birçok işletmenin bunu kendi başlarına yapabilecek vakitleri yoktur. Bunun için küçük şirketler bu görevlerin çoğunu daha iyi anlayan kişilere kiralıyorlar. İşte tam burada devreye sosyal medya yöneticisi olmak isteyen sizler giriyorsunuz… Bilgili sosyal medya yöneticileri, paylaşılabilecek içerikleri bilir, içerikler için çekici mesajlar oluşturabilir, güzel fotoğraf ve videolar çekebilirler. 

6- Finansal Hizmetler

Finansal hizmetler arasında muhasebe, vergi hazırlama, defter tutma ve maaş bordrosu işlemleri yer alır. Bunlar genelde çok az insanın peşinden koşmak isteyeceği türden hizmetlerdir. Şirketler bunun için bir uzmana ödeme yapmaya isteklidirler, vergi hukukunun karmaşıklığı ile uğraşmak istemezler. Ve bugün, bu hizmetlerin çoğunu özel yazılımlar kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.  Tüketiciler için bu maliyet tasarrufu sağlayan fırsatlar, sizin için para kazanma fırsatları anlamına gelir. Sunduğunuz finansal hizmetlerin reklamını yapmak için kendi web sitenizi oluşturabilir veya mevcut web tabanlı hizmetler grubuyla çalışabilirsiniz. Ardından, müşterilerinizle bu web sitesi ve e-posta yoluyla yazışabilir, haberleşebilirsiniz.  Öncelikle, sağlamayı planladığınız hizmetler konusunda eğitimli veya deneyimli olduğunuzdan emin olun. Muhasebe hizmetlerinin reklamını yapıyorsanız, bir vergi hazırlayıcısı kısa bir kursu tamamlamış olsa da, bu alanda bir dereceye sahip olmalısınız.  Bu internet tabanlı bir iş olmasına rağmen, bazen müşterilerle buluşmak veya daha fazla müşteri elde etmek için ağ kurmak için evden çıkmanız gerekecektir.   

7- Müşteri Hizmetleri 

Her şirket için müşteri hizmetleri gerçek ve zaman alıcı bir sorundur. Birçok işletme, ürünlerini müşteri hizmetleri departmanı aracılıyla destekler. Bu, müşterilerden gelen telefon çağrılarının yanı sıra e-posta veya çevrimiçi sohbet yoluyla da müşteriyle iletişime geçen kişiler anlamına gelir.  Bu hizmetler yalnızca bir telefona, internet bağlantısına ve web tarayıcısına dayandığı için, işletmeler ev eksenli çalışanları işe almaya daha olumlu bakıyorlar. Bu, evden çalışmak isteyen biri için harika bir fırsat olabilir. Gelen ve giden telefon aramalarına ek olarak e-posta ve canlı sohbet desteği de sağlamanız gerekiyor. Ödeme oranı düşük olabilir, ancak şirketler, müşteri temsilcileri belirli bir hedefe ulaşırlarsa genellikle ikramiye sunarlar.   

8- Özel Ders

Aileler, çocukları iyi not alsın ve yüksek öğrenime giden yola hazırlansınlar diye her zaman bir baskı yaparlar. Ve çocuklarına özel hoca tutarlar.  Artık çoğu ailenin evlerinde internet bağlantıları olduğunda, internet tabanlı özel ders hizmetleri büyümektedir.  Özel ders öğretmeni olarak kendi saat ücretinizi belirleyebilir ve çalışma planınızı yapabilirsiniz.   
Editör: Megabayt Haber