Türkiye’nin ilk Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi KBÜ’de tanıtıldı Türkiye’nin ilk Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi KBÜ’de tanıtıldı

Eskişehirli lise öğlencileri, kendileriyle aynı yaşta iken şehit olan Eren Bülbül’ün ismini verdiği uçak ile dünya birinciliğini elde etti. Birinci olan öğrencilerden Ömer Faruk Filcioğlu, “Bizimle yaşıt olan 15 yaşındaki şehit Eren Bülbül’ün adını göklerde yaşatmak istedik, böylece hem onun adını anmış olacağız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası MEB Robot Yarışması Erzurum’da yapıldı. Yarışma, "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" teması ve "Ahiliğin Geleceğini Şekillendiren Kod Erzurum’da Yazılıyor" sloganı ile düzenlenirken yarışmaya Eskişehir’den 5 okul katıldı. Yarışmaya katılan Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, danışman öğretmen Hakan Evrendilek öncülüğünde, elektrik-elektronik alanı öğrencileri Ömer Faruk Filcioğlu ve Mehmet Erkan "RC Sabit Kanat" kategorisinde dünya birincisi oldu. Eren Bülbül isimli ve kanatlarında "İyi ki varsın Eren" yazılı uçakla yarışmada boy gösteren Eskişehirli öğrenciler, performansları sonucunda gelen birincilikle oldukça mutlu oldular. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, öğrencileri tebrik ederek Eren Bülbül isimli uçağın kanadını imzaladı.

Eren Bülbül’ün ismi göklerde yaşatıyorlar

Öğrenciler imal ettikleri uçağın kanatlarına "İyi ki varsın Eren" yazdılar. Eskişehirli öğrenciler, 7 yıl önce Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında, bölücü terör örgütü tarafından Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül’ün ismini göklerde yaşatmak için uçaklarına bu ismi verdiklerini belirtti. Eren Bülbül’ün şehit olduğunda kendiyle aynı yaşta olduğunu belirten 10’uncu sınıf öğrencisi Ömer Faruk Filcioğlu, şehitleri böylece daha çok anacaklarının altını çizdi.

“Bizimle yaşıt olan Eren Bülbül’ün adını göklerde yaşatmak için bu isme karar verdik”

Turgut Reis Endüstri ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü Tesisat Dalı 10’uncu sınıf öğrencisi Ömer Faruk Filcioğlu, "Açıkçası Ar-Ge’si çok fazla sürmedi. Kısa bir zaman içerisinde uçak halloldu. Genellikle pilotaj çalışması uzun sürdü. Yaklaşık 1 buçuk ay gibi yoğun bir çalışma oldu. Çalışmalarımızın sabah 11.00’den başlayıp akşam 18.00’e kadar sürdüğü oldu. Bizim için gayet güzel geçti. Zaten yarışma anı, o atmosfer ve heyecan bize yetti. Gelecek yarışmaya şimdiden hazırlanmaya başlıyoruz. Selçuk Bayraktar’ın yaptığı TB2’den elbette ki esinlendik, bir örnek alındı. Acaba biz de geliştirebilir miyiz, yapabilir miyiz dedik. Ondan yola çıktık ve uçağımıza ’Eren Bülbül’ ismini koyma sebebimiz ise, şehit olan Eren Bülbül’ün adını yad etmeyi ve anmayı amaçladık. Özellikle onu seçtik. Eren Bülbül’ün ismini göklerde yaşatmak istedik. Bizimle yaşıt olan 15 yaşındaki şehit Eren Bülbül’ün adını göklerde yaşatmak için bu isme karar verdik. Böylece hem onun adını anmış olacağız hem de ismini göklerde yaşatmış olacağız" dedi.

“Yine güzel bir başarı ve başlangıç amacıyla çabalıyoruz"

Turgut Reis Endüstri ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik - Elektronik Bölümü 11’inci sınıf öğrencisi Mehmet Erkan, "Öncelikle güzel bir duygu, güzel bir his. Eren Bülbül ismini göklerde yaşatmak, tüm dünyaya duyurmak güzel bir şey. Üzerindeki depron malzeme. Yanmaya karşı dayanıklı. Tamiri kolay olduğu için böyle bir malzeme tercih ettik. Emeğimiz oldukça fazladır. Arkadaşım da sağ olsun, güzel bir emeği var. Okuldan sonra da yoğun çalışmalar sarf ettik, güzel bir şey ortaya çıktı. Eskişehir için de ailelerimiz için de güzel bir duygu" şeklinde konuştu.

Öte yandan, öğrencilerin, daha önce yine üzerine Eren Bülbül’ün ismini ve fotoğraflarını işledikleri bir başka uçağı TEKNOFEST yarışmasında derece elde etmişti.

Kaynak: iha