Gözetim şirketinin gönderiler, arkadaş listeleri, fotoğraflar ve yorumlar gibi verilerin yanı sıra grup ve Facebook sayfalarının bilgileri aldığını söyleniyor. Bunun yanı sıra Meta, Voyager'ın bir tür Gözetim Yazılımı kullanarak faaliyetini gizlice yürüttüğünü ve şirketin ayrıca kar amacıylabu bilgileri satmak ve lisanslandırmak için Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn ve Telegram'dan başka veri topladığını iddia etti.
Şirket, bir yargıçtan Voyager'ı Facebook ve Instagram'dan kalıcı olarak yasaklaması için yardım talebinde bulundu. Paylaşılan dosyada, "Davalı'nın hukuka aykırı eylemlerinin doğrudan bir sonucu olarak Meta onarılamaz bir zarara uğradı ve hala bu durum devam ediyor.” dendi. Ayrıca Meta, Voyager'ın soruşturma masrafları da dahil olmak üzere, mahkemede kanıtlanacak bir miktarda zarara uğramasına neden olduğunu söyledi.
2021'de The Guardian, Los Angeles Polis Departmanının 2019'da Voyager'ın sosyal medya gözetleme araçları bazında bazı yenilikler test ettiğini bildirmişti. Hatta ve hatta şirketin, polis yazılımı kullanarak bir şüphelinin sosyal medyadaki arkadaşlarının hesaplarını takip edebileceğini ve sistemin bir kişinin faaliyetleri hakkında tahminlerde bulunarak suçları işlenmeden önce tahmin edebileceğini söylendi.
Bu tür veri sızıntıları, Meta'nın ciddiye alarak aniden harekete geçmesi gereken bir konu olacak. Şirket, 178 milyondan fazla kullanıcının verilerini çaldığı iddiasıyla bir 2021 yılında kişiye dava açmıştı. Bunun yanı sıra geçtiğimiz Kasım ayında ise İrlanda Veri Koruma Komisyonu, kötü niyetli kişilerin milyonlarca kişinin telefon numaralarını ve başka yerlerde çevrimiçi olarak yayınlanan diğer verileri ele geçirmesini önüne geçemediği için şirkete 265 milyon euro para cezası kesmişti.