Bilim insanları, sinek beyninin tamamını haritalandırmayı başardı Bilim insanları, sinek beyninin tamamını haritalandırmayı başardı
NASA yaptığı açıklama ile Mars'ta iki büyük deprem meydana geldiğini gözler önüne serdi. 2019'daki son büyük depreme bir yenisi daha eklendi. NASA, geçtiğimiz günlerde Mars'taki jeolojik faaliyetleri araştıran InSight Lander uzay aracının, daha önce 2019'da iki büyük deprem gözlemlemesinin ardından aynı bölgede "iki güçlü, net deprem" kaydettiğini duyurdu. Bu depremler, Mars'ta sismik olarak aktif alanları işaret ediyor. Hayat yok gibi görünse de, Mars'ta fay hatları olarak aktif olabilecek yerler olabilir.

Geçtiğimiz yıllarda da depremler olmuştu

NASA tarafından duyurulduğu üzere, Cerberus Fossae bölgesinde bu 3.3 ve 3.1 büyüklüğündeki depremler meydana geldi. Söz konusu konumun aktif olduğu fikrini destekleyen depremler 7 Mart - 18 Mart 2021 tarihleri ​​arasında meydana geldi. Dünya açısından küçük bir deprem olarak kabul edilse de, Mars'taki durum biraz farklı. Deprem bölgesi olan Cerberus Fossae, antik volkanik ovaların arazisini kesen dik çukurlara sahip. Önceki çalışmalarda heyelan olduğuna dair kanıtlar bile var. Bu heyelanların sebebinin "depremler" olabileceği ifade ediliyor. Kasım 2018'den bu yana, InSight Lander 500'den fazla deprem kaydetti. Bunlar, belki de yeryüzünde hareket eden ve rol oynayan magmanın varlığı nedeniyle, Mars'ın yeraltında bir miktar volkanik aktiviteye sahip olabileceğini ortaya koyuyor.
Editör: Megabayt Haber