Önemli yapay zeka araştırma şirketlerinden olan OpenAI, GPT-3.5 dil modelin üzerinde çalışan sohbet robotu ChatGPT'yi beta olarak kullanıcılara sunmaya başladı. ChatGPT ilk andan itibaren yetenekleriyle birçok insanın ilgisini çekti ve son dönemin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Henüz test aşamasında olan ChatGPT'nin Google'ın yerine geçeceğini iddia edenler bile var. 

ChatGPT nedir?

Gelecekte birçok insanı işsiz bırakacağı söylenen ve Google gibi bir devi koltuğudan edeceği iddia edilen ChatGPT, insan benzeri metinler üretmek için derin öğrenmeye kullanan  ve dil modeli GPT-3.5'e dayalı bir yapay zeka sohbet robotudur. OpenAI şirketinin geliştirdiği ChatGPT, neredeyse tüm sorulara doğal bir şekilde cevap verebiliyor. 

openai-chatgpt-nedir

ChatGPT nasıl kullanılır?

OpenAI ChatGPT'yi kullanmak içic herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Tamamen ücretsiz olan ChatGPT'yi kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1- Bilgisayardan ya da telefondan  adresine gidin
2- Karşınıza çıkan ekranda eğer üyeliğiniz varsa 'Log in' kısmına tıklayın. Hesabınız yoksa 'Sign in' butonuna tıklayıp üye olun.
3- Üye olduktan sonra hesabınızla giriş yapın ve karşınıza çıkacak sohbet ekranında ChatGPT'yi kullanabilirsiniz.

Peki ChatGPT ile neler yapılabilir?

ChatGPT'ye eğer ilk şeyi Türkçe olarak yazarsanız o da size Türkçe olarak yanıt verecektir. 

  • Sorduğunuz sorulara cevap verebilir
  • Matematik denklemleri çözebilir
  • Çeviri yapabilir
  • Metinlerin özetlerini çıkarıp, içerikteki anahtar kelimeyi tespit edebilir
  • Temel akademik makaleler, edebi metinler ya da senaryolar gibi metinleri yazabilir
  • Hata ayıklama ve düzeltme (Bir kod bloğundaki hataları tespit edip düzeltebiliyor)
  • Sınıflandırma yapma
  • Tavsiye verme
  • Herhangi bir şeyin ne işe yaradığını açıklayabilme (Tıpkı kod örneğinde olduğu gibi, bir kod bloğunun ne işe yaradğını size açıklayabilir.)

ChatGPT

Windows'a saklanmış gizli klasörler nasıl bulunur? Windows'a saklanmış gizli klasörler nasıl bulunur?

Unutmayın OpenAI, "sistem yanlış veya hatalı yönlendirmelere sebep olabilecek bilgiler üretebilir, ofansif ve önyargılı ifadeler kullanabilir" uyarısında bulunmuş. Yani ChatGPT'nin her söylediğine inanmamak gerekiyor.

Standar chat botlarından farklı olarak hızı ve insansı seviyedeki vurgularıyla, test aşamasında olsa bile arama motorlarından bile daha verimli sonuçlar veren ChatGPT, gerçekten de bir gün Google'ı geride bırakabilir mi?

Yorumlarınızı Megabayt ekibiyle paylaşmayı unutmayın.