WhatsApp benzeri sahte uygulamalar nedeniyle 1 milyondan fazla kişinin hesapları çalındı.

Bleeping Computer'ın bildirdiğine göre Meta, resmi olmayan WhatsApp Android uygulamalarını kullanarak bir milyondan fazla hesabı çaldıkları için "HeyMods", "Highlight Mobi" ve "HeyWhatsApp" gibi şriketlere dava açtı.

Şikayete göre, kötü amaçlı yazılım bulaşmış uygulamalar birkaç APK sitesinde ve hatta Google Play Store'da mevcuttu. 

Meta tarafından yapılan açıklamaya göre Highlight Mobi, HeyWhatsApp, Theme Store for Zap, AppUpdater for WhatsPlus 2021 GB Yo FM HeyMods gibi pek çok uygulama WhatsApp gibi davranarak kullanıcı verilerini çalıyor.

whatsapp-222_16_9_1648740337

Bu uygulamaların bir kısmı APK dosyası şeklinde siteler üzerinden indirilirken, Hey Mods gibi Google Play üzerinden 1 milyondan fazla indirmeye ulaşmış uygulamalar da mevcut. Kullanıcıların kişisel bilgilerini girmesini isteyen uygulamalar,sonrasında ise kullanıcıyı adeta bir spam merkezine dönüştürüyor. 

Bilgisayar korsanları, OpenAI araçları kullandı! Bilgisayar korsanları, OpenAI araçları kullandı!

Meta, bu uygulamaların şirketlerine karşı dava açtı ve Google ile iletişime geçerek  Google Play Protect tarama çözümüne dahil edilmesini sağladı. WhatsApp şefi Will Cathcart, kullanıcıları sahte uygulamaları indirmemeleri konusunda uyardı ve "sadece insanların telefonlarında saklanan kişisel bilgileri çalmak için bir dolandırıcılık" olduklarını söyledi.

İndirdiğiniz uygulamaların sahte olmadığına dikkat edin ve kişisel bilgilerinizi kesinlikle hiçbir uygulamayla paylaşmayın.