Sinema tarihinin en şaşkınlık yaratan 20 özel efekt sahnesi!
Gişe rekorları kıran filmlerimizde dijital efektler o kadar yaygın ki, filmlerden imkansızı beklemeye başladık artık. En kaliteli CGI'ları bile kalitesiz bulmaya başladık. Peki filmlerde, aklımıza yer...
efekt sahneleri:
?list=PLZbXA4lyCtqrZkxzhgxIeFB-n0qObJAZV
Wachowski kardeşlerin 1999'da yaptığı bu sihirbazlık, o günden sonra her filmde kullanılmaya başladı. Keanu Reeves'i mermilerden ağır çekimde kaçarken izlemekten daha zevkli ne olabilir ki?
Yıl 1991 ve sinemada Robert Patrick'in insan vücudunun bir anda sıvı bir metale dönüştüğüne şahitlik ediyorsunuz. Gerçekten beyin yakan cinsten. O yıllara göre ağızları açık bırakan bu özel efekt, Terminatör tarihinin en akıllarda kalan kısımlarından olmuştur.
1993 yapımı Jurassic Park'ın dinozorlarını yürürken izlemek hala en kaliteli dinozor CGI'larını bile tokatlar.
Orijinal Star Wars üçlemesinde görülebilen çok sayıda teknik yenilik var , ancak en önemlilerinden biri, John Dykstra ve şirketi tarafından geliştirilen bilgisayar hareket kontrollü fotoğraf sistemiydi. Bu sayede savaşlar hiç olmadığı kadar gerçekçiydi.
Büyük efektlerle dolu bir filmde görünüşte küçük bir şey, ancak gördüğümüz her şeyin bir banyo aynasına (imkansız bir şekilde) yansıdığını anladığımız bu sekans, o zamanlar FX hayranları tarafından çok tartışılmıştı.
Quicksilver'ın mutant güçleri, Bullet time teknolojisine yeni bir boyut kazandırıyor.
Felaket filmi türünü tek başına canlandıran ve etkileyici minyatür kullanımı ile o tarihi ana tanıklık etmemizi sağlayan 1996 yapımı harika film...
Veronica Cartwright'ın çekimler sırasında bayıldığı, kanlar, organlar ve her türlü ikonik Alien unsurunun bulunduğu sahne. Boşuna bayılmamış...
Christopher Nolan ve ekibi, teorik fizikçi Kip Thorne'a (ve diğerlerine) danışarak, daha önce filmde gösterilenlerden çok daha bilimsel olarak akla yatkın bir solucan deliği yaratmak için hikayenin bu özel unsuruna eşi görülmemiş bir gerçekçilik düzeyi kattı.
Yüzlerce Hugo Weaving'ing Keanu Reeves'i dövmeye çalıştığı o efsane sahne. Zamanının çok ötesindeydi.
Yönetmen John Carpenter ve büyücü Rob Bottin'den amansız kanlı bir güç gösterisi. Filmde kullanılan pratik yaratık efektleri zirve olabilir.
Yönetmen Paul Paul Verhoeven'ın unutulmaz bir filmi olmasının yanında, Hollow Man ayrıca oldukça etkileyici özel efektlere de sahip. Sony Pictures Imageworks, Kevin Bacon'ın görünmez yaptığı sahne izleyicide hayranlık uyandırmıştı.
1927 yılından geleceğe çok çarpıcı bir bakış. Hayretler uyandırıcı.
Altı ay süren ve birden fazla çekim yeri ve mat resimler gerektiren bu, büyük olasılıkla, o zamana kadar çekilen en karmaşık özel efekt sahnesi. Hala etkileyici.
Bilgisayar animasyonunun kaba ama şık bir kullanımı olan film. Unutulmayanlar arasında.
Andy Serkis'in performansımı yoksa Weta Digital'deki sanatçıların çabaları mı daha önplanda hala tartışılır ancak Gollum gerçek bir efsane olarak yerini sinema dünyasında aldı bile.
Mary Elizabeth Mastrantonio'nun karakterinin tam üç farklı özel efekt şirketi tarafından hazırlanan bir su animasyonuyla etkileşime girdiği efsaneleşen sahne.
Tweak Films'in akış dinamikleri teknolojisini bir üst seviyeye çıkardığı ve şehirleri yutan o unutulmaz tsunami sahnesi.
Zaten yoruma gerek yok biliyorsunuz.
Çizgi roman hayranlarının gözlerinden yaşlar damlatacak kadar etkili bir sahne.
Sizin de unutamadığınız özel efekt sahneleri varsa yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.
https://www.megabayt.com/one-cikanlar/meraklisina-en-iyi-13-ikinci-dunya-savasi-filmi-patlamis-misirlari-hazirlayin/
Bunlar da ilginizi çekebilir