Instagram'dan yeni insanlar tanımanıza yardımcı olacak yeni özellik: Profil kartları! Instagram'dan yeni insanlar tanımanıza yardımcı olacak yeni özellik: Profil kartları!
Abdülkadir Selvi, bir süredir tartışmaların odağında olan sosyal medya yasasıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Servi'ye göre, yasa bir süre daha sadece sosyal medyayı değil, internet sitelerini, TV kanallarını ve gazeteleri de kapsama içine alacak. Ayrıca yanlış bilgileri tespit eden kurum ihtisas mahkemesi olacaktır. Türkiye bir süredir sosyal medya kullanıcılarını doğrudan etkileyecek bir yasayı tartışıyor. Hükümet bir süredir düzenlemeler yaparak sosyal medyada paylaşım yaptıkları için hapis cezasına çarptırılan kişilerin önünü açtı. Ayrıca yalan haber servislerini yasayla kısıtlamayı da hedefliyor.   Tüm İnternet Siteleri, Gazeteler ve TV'ler Türkiye bir süredir sosyal medya kullanıcılarını doğrudan etkileyecek bir yasayı tartışıyor. Hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı düzenleme, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle kişilerin hapis cezasına çarptırılmasının önünü açmakta. Bu yasa ile yalan haberlerin yayınlanmasının da kısıtlanması hedefleniyor. Hukuk çalışmasının henüz teyit edilmemiş detayları, söz konusu yasanın çok daha fazlasını içerebileceğini ortaya koyuyor. Sosyal medya yasasıyla ilgili dikkat çeken açıklamaların kaynağı ise şu ana kadar Abdülkadir Selvi oldu. Taslakla ilgili birçok bilgiyi ortaya çıkaran Hürriyet yazarı şimdi de yine önemli açıklamalarda bulundu. Selvi'nin açıklamalarına göre yasaya sosyal medya platformlarının yanı sıra internet siteleri, televizyon kanalları ve gazeteler de dahil edilecek.

Abdulkadir Selvi'nin konuyla ilgili tüm açıklaması şu şekilde;

Sosyal medya düzenlemesinin başından itibaren "bir haberin yalan haber olduğuna ve dezenformasyon amacıyla üretilip paylaşıldığına kim karar verecek" sorusunun üzerinde duruluyor. 'Dezenformasyona RTÜK mü, BTK mı, İletişim Başkanlığı mı, mahkemeler mi karar versin ya da yeni bir birim mi oluşturulsun?' tartışması yaşandı. Sonunda yeni bir birim kurmak yerine ihtisas mahkemelerinin karar vermesi eğilimi öne çıktı. Şimdiye kadar sosyal medya üzerinden yapılan dezenformasyonun önlenmesine yönelik tedbirler üzerinde duruldu. Komisyonda yapılan tartışmalarda, yalan haberlerin sosyal medyada paylaşıldıktan sonra internet sitelerinde, gazetelerde ve TV’lerde kullanıldığı üzerinde duruldu. Dezenformasyon amaçlı paylaşımların sosyal medyadan alınarak internet sitelerinde, TV’ler ve gazetelerde kullanılmasının önüne geçilmesi için çalışma yapılması kararı alındı. Dezenformasyon amaçlı haberlerin internet sitelerinde, yazılı basında ve TV’lerde kulanılması durumunda cezai yaptırım getirilmesinin üzerinde duruluyor. Sosyal medya düzenlemesinin internet siteleri, gazeteler ve TV’leri de içine alacak şekilde genişletilmesi gündemde.
Editör: Megabayt Haber