Telefon

Telefonunuzun şarj sorunu varsa neler yapmalısınız? Birlikte inceleyelim...

Günlük hayatımızın çoğu yerinde akıllı telefonlara ihtiyaç duymaktayız. Telefon kullananların en sık rastladığı problemlerden biri şarj sorunudur. Şarjın dolmaması yavaş dolması birer sorundur. Te...

Günlük hayatımızın çoğu yerinde akıllı telefonlara ihtiyaç duymaktayız. Telefon kullananların en sık rastladığı problemlerden biri şarj sorunudur. Şarjın dolmaması yavaş dolması birer sorundur. Telefonunuz şarj olmuyorsa hemen bir tamirciye başvurmadan önce yapılması gereken bazı yöntemler vardır...

Yapılması gereken yöntemler şunlardır:
  • Telefonu kılıfından çıkartın ve kapatıp açabilirsiniz.
  • Şarj aletinin bozuk olması gibi bir durum olabilir. Bu yüzden farklı bir güç kaynağında da telefonun şarj olup olmadığına bakın.
  • Şarj kablosunda kopma ve hasar durumlarını değerlendirin ve mevcutsa değiştirin.
  • Bir süre telefonu kapalı olarak tutun.
  • Telefonda yer alan şarj giriş kısmındaki değişikleri gözlemleyin. Şarj giriş kısmında oluşan toz vb. kuru bir bez yardımıyla temizleyin.
  • Bataryadan kaynaklı şarj olmama ve şarjın hızlı tükenmesi olabilir. Bu yüzden bataryayı değiştirin.
Bu gibi yöntemler uygulanarak problemin kaynağı belirlenebilir. Bu sayede tamirciye gitmekten de kurtulmuş olursunuz. Bu işlemlerin işe yaramadığı durumlarda telefonu bir tamirciye göstermek gerekebilir.

Telefon kılıfı şarj olmaya engel olur mu? Ne yapılması gerekir?

Bazı telefon kılıfları telefona tam oturmayabilir veya telefon şarj girişine engel oluyor olabilir. Bu gibi durumlarda telefon kılıftan çıkartılmalıdır. Kılıftan kaynaklı bir şarj olmama durumu mevcutsa bu problem ortadan kalkacaktır. Şarj aleti ile şarj girişi arasında bir engel olmadığından güvenli şekilde şarj doldurma işlemi gerçekleşecektir. Bu problemi yaşamamak için telefona uygun ve şarj girişini engellemeyecek telefon kılıfları seçmek gerekir.

Kullanılacak prizlere dikkat

Bazı durumlarda telefonda veya şarj aletinde problem olmayabilir. Eğer bundan eminseniz prizlere dikkat etmelisiniz. Prizler bozuk olduğunda belirli bir güç kaynağı mevcut olmadığı için telefonunuz şarj olmayabilir. Bu yüzden evde ki diğer prizler kontrol edilmelidir. Telefon farklı prizlerde denenmeli ve problemin neden kaynaklı olduğu belirlenmelidir. Bilgisayar kullananlar bilgisayarın farklı USB girişlerinde de kontrol edebilirler. Fakat farklı prizlerde de telefon şarj olmuyorsa telefon ve şarj adaptöründe bir sıkıntı olabilir. Bu gibi durumlarda uzman bir kişiden yardım almak en doğrusu olacaktır.

Şarj kablosundaki hasarlar şarjın dolmasına engel oluyor

Şarj kablolarını düzgün kullanmamak şarj kablosunda hasara neden olabilmektedir. Bu hasarlarda şarj aletinin işlevini yerine getirmesinin önünde bir engeldir. Düzgün çalışmayan şarj kabloları telefonunuzu yeterince şarj etmez. Bazı durumlarda telefonla güç kaynağı arasındaki bağlantı tamamen kesilir. Bu gibi durumlarda yeni bir şarj aleti veya şarj kablosu alınabilir. Şarj kablolarında yer alan hasarlar elektrik geçirmeyen bantlar ile tamir edilebilir. Tamir işlemleri sonrası şarj akışı sağlandıysa yeni bir şarj kablosu alana kadar bir süre problem giderilmiş olur.

Şarj girişinde biriken tozlar şarjın dolmasını engeller

Şarj giriş bölgesi hassastır. Bu yüzden burada biriken toz veya sıkışan herhangi bir parçacık şarj oluşumuna engel olur. Peki, böyle bir durumda nasıl bir yöntem uygulamak gerekir? İlk olarak problemin şarj giriş yerinden kaynaklı olup olmadığı kesinleştirilmelidir. Eminseniz ilk olarak fiziksel olarak bir değerlendirme yapın. Çok tozlu bir görünüme sahipse kuru ve yumuşak bir bez alın. Şarj giriş yerini rahatça temizleyebileceğiniz sivri bir eşyaya bezi sarın. Ufak hareketlerle şarj yerinde ki tozu temizleyebilirsiniz. Temizleme esnasında yavaş olun ve telefona zarar vermemeye dikkat edin. Temizleme işlemi için bir pamuk veya yumuşak bir peçete de kullanılabilir. Şarj girişine hızlı ve zarar verici hasarlara neden olacak uygulamalardan kaçının. Aksi taktirde geri dönüşü zor hasarlara ve daha uzun tamir süresine neden olabilirsiniz.

Bataryayı kontrol edin ve değiştirin

Telefonun şarj olmasına neden olan etkenlerden biri bataryanız olabilir. Bataryalarda bozulma gibi durumlarda şarjın hızlı bitmesi veya hiç şarj olmaması gibi problemler yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda telefonun bataryasını değiştirmek etkili bir yöntem olacaktır. Eğer batarya telefona bağlı değilse bu işlemi evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Telefona bağlı olan, çıkmayan bataryaları teknik bir servise götürmek gerekebilir. Bataryada sorun olup olmadığını anlamak içinde bataryayı incelemek gerekir. Bataryada şişme varsa, sıvı sızdırıyorsa büyük ihtimal şarj olmamasında ki engel bataryanızdır. Bataryalar en kısa zaman dilimi içerisinde değiştirilmelidir. Aksi taktire patlama gibi olumsuz riskler doğurabilir. Bu ihtimallere karşı yedek bataryalar bulundurulmalıdır.  
{ "vars": { "account": "UA-53462249-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }