10 Mayıs tarihinde Almanca yayın yapan Handelsblatt gazetesi, Tesla'nın içerisinden birkaç muhbirin 100 GB veriyi ele geçirdiğini iddia etti. Bu ihlalde, 23.000 dahili dosya bulunuyordu. Bu dosyalar arasında 2.400 kendi kendine hızlanma sorunu raporu ve 1.500 fren fonksiyonu sorunu vakası yer alıyordu. Aynı zamanda, 139 kasıtsız acil durum frenlemesi şikayeti ve 383 yanlış çarpışma uyarısından kaynaklanan hayalet durma olayını içeren dosyalar da bulunuyordu.
Tesla, yaşanan ihlali bir iç soruşturma sonucu açığa çıkardı. Soruşturma, iki eski Tesla çalışanının şirketin BT güvenlik ve veri koruma politikalarını ihlal ederek bu verileri kötüye kullanıp medya kuruluşuyla paylaştığını ortaya koydu. Soruşturma sonucu bu eski çalışanlar hakkında hukuki adımlar atıldı ve mahkeme kararlarıyla verilere erişimleri sınırlanarak daha fazla kullanımı engellendi.
Veri ihlali sonucu elde edilen veriler arasında çalışan adları, fiziksel adresler, e-posta adresleri ve cep telefonu numaraları gibi iletişim bilgileri de bulunuyordu. Tesla, verilerin aslında kötüye kullanılma amacı taşımadığını ve yasal olarak bu tür kullanımın yasak olduğunu belirtti. Ayrıca, bazı davalarda verilere erişimi engellemek için cihazlara el konulduğu ve mahkeme kararlarıyla eski çalışanların verileri daha fazla kullanmasının engellendiği vurgulandı.
Geçtiğimiz yıl Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla'nın hayali fren sorunuyla ilgili şikayetler üzerine bir soruşturma başlatmıştı. Ayrıca, Ağustos 2022'de Tesla'nın aynı sorun nedeniyle bir toplu dava ile karşı karşıya kaldığı bildirilmişti.