2022 yılının en iyi oyunu seçilen Elden Ring, birçok oyuncu için oldukça zor bir oyun. Ancak her geçen gün Elden Ring'i farklı şekillerde oynayan insanlar görüyoruz. Daha önce bir dans pediyle Elden Ring oynayan bir oyuncu görmüştük fakat bu seferki gerçekten çok farklı.
Kanadalı Twitch yayıncısı Perri Karyal, bir EEG kullanarak Elden Ring'i sadece 'beyin gücüyle' oynadı.
Peki EEG nedir? Nasıl beyin gücüyle Elden Ring oynadı?
Psikoloji alanında Master yapmış olan yayıncı Perri Karyal, uzun süredir yayınlarında bir Elektroensefalogram (EEG) kullanarak oyunlara beyninin verdiği elektriksel tepkileri izleyicileriyle paylaşıyordu. Karyal, EEG'den aldığı beyin sinyallerini kullanarak oyunda belirli hareketleri sadece düşünce gücüyle yapmayı başardı.
Beyindeki elektromanyetik sinyalleri ölçmek için kullanılan EEG, özel bir bilgisayar programına baplanıyor ve belirli düşüncelerle ortaya çıkan elektromanyetik sinyalleri oyundaki belirli komutlara atanıyor. Bu sayede Twitch yayıncısı 'düşünerek' oyundaki karakteriyle saldırı yapabiliyor ya da kendisini iyileştirebiliyor. Fakat Elden Ring'i tamamen düşünerek oynamak çok mümkün değil. Çünkü EEG’nin belirli elektromanyetik sinyalleri algılayabilmesi için Perri’nin en az birkaç saniye odaklanması gerekiyor. Bu nedenle bu teknik çok sık kullanılamıyor.
Twitch'te büyük yangı uyandıran yayıncı, Elden Ring'in yayıncısı Bandai Namco'nun bile dikkatini çekti ve Twitter'daki bir videonun altına “Pekâlâ, ne ve nasıl?” sorusunu sordu.
EEG'yi kullanarak siz de Elden Ring'i düşünce gücünüzle oynayabilirsiniz
EEG, genellikle hastanelerde ve tıbbi kliniklerde kullanılıyor. Fakat bu cihazı isteyen herkes satın alabilir. ABD fiyatı 1000 dolardan başlayan bu cihazı ile ilgili problem ise kullanmanın zor olması. EEG’nin beyninizi doğru şekilde tarayabildiğinden emin olmanız gerekiyor. Daha sonrasındaysa EEG’nin algılayabileceği şekilde beyin sinyallerinizi belirli komutlara odaklamayı öğrenmeniz gerek.
Perri'nin bu başarısı aslında düşünce gücüyle oyun oynamanın günümüzde bile mümkün olduğunu ortaya koyuyor.
Belki de gelecekte sadece beyin gücümüzle oyunları rahatlıkla oynayabileceğimiz teknolojilere sahip oluruz.