Bu doğrultuda Valve, geliştiriciler için içerik anket formunu güncelliyor ve şirkete yapay zeka kullanımını ayrıntılı bir şekilde açıklama yapma imkanı tanıyor. Geliştiricilerin sanat, kod veya ses oluşturmak için yapay zeka araçları kullandıysa, bu kullanımın yasa dışı veya başkasının telif hakkını ihlal etmediğinden emin olmaları gerekiyor. Valve, her oyunu değerlendirecek ve geliştiricinin sunduğu bilgilerin doğruluğunu kontrol edeceğini belirtiyor.
Canlı üretilen yapay zeka içeriğine sahip oyunlar için, geliştiriciler oyunlarının yasa dışı bir şey üretmemesi için hangi güvenlik önlemlerini aldıklarını şirkete bildirmek zorundalar. Valve, gerçek zamanlı içerikleri inceleyemeyeceği için Steam üzerinde yeni bir sistem başlatıyor; bu sistem, oyuncuların kolayca bir rapor göndermelerine olanak tanıyacak. Bir oyuncu, uygun güvenlik önlemleri tarafından ele alınması gereken bir şey gördüğünde, Steam'in yeni iç oyun üzerindeki özelliğini kullanarak şirketi bilgilendirebilecek.
Valve, geliştiricinin başlıkta hangi türde yapay zeka içeriğine sahip olduğu konusunda oyunculara şeffaf olma taahhüdünde bulunuyor. Şirket, yeni kurallarının, yapay zeka alanındaki manzara ve risklere dair anlayışını artırmasının bir sonucu olduğunu açıklıyor. Valve, geçmişteki zorlukları kabul ederek, yapay zeka teknolojisinin hızla değişen ve hukuki açıdan karmaşık yapısını öğrenme sürecinde olduklarını belirtiyor.
Valve, önceki inceleme sürecinde yapay zeka içeriğini nasıl entegre edeceği konusunda yaşadığı zorlukları açıkça kabul ediyor. Geliştiriciler daha önce şirketin başvurularını reddetmesinden memnuniyetsizliklerini dile getirmişti ve Valve, teknolojinin hızla evrilen ve hukuki açıdan karmaşık yapısına uyum sağlama süresine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Şu anda, canlı üretilen yetişkin cinsel içeriğe sahip oyunları piyasaya sürme konusunda hala kısıtlamalar olduğunu belirten Valve, teknoloji hakkında daha fazla bilgi edindikçe ve bu konudaki hukuki sorunlar geliştikçe kurallarını gözden geçireceklerini taahhüt ediyor.