Microsoft, PDF'ler üzerinde çalışmayı kolaylaştıracak yeni özelliğini tanıttı! Microsoft, PDF'ler üzerinde çalışmayı kolaylaştıracak yeni özelliğini tanıttı!

Koronavirüs pandemisinde bulunduğumuz şu günlerde görüntülü görüşme sayısının hızla arttığı bir gerçek. En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Bilgisayar üzerinden görüntülü görüşme servisini açıyor.

Geçtiğimiz yıl bu dönem 10 milyona yakın üyesi bulunan Zoom, 2020’nin Nisan ayına gelindiğinde 300 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştı. Zoom’un başarısından etkilnen Microsoft Teams servisini gözden geçirmiş, Google’da benzer biçimde görüntülü konuşma servisini öne çıkarmaya çalışmıştı. Son bilgilere göre, mesajlaşma deyince akla ilk gelen uygulama olan WhatsApp da bu pastadan pay almak istiyor. Halihazırda görüntülü grup görüşmelerine olanak tanıyan WhatsApp, bu özellğiini Web sürümüne kazandırmak istiyor. Pandemi nedeniyle çoğu şirket uzaktan çalışma modeline geçti. Uzaktan çalışmada şirket içi haberleşmede WhatsApp ağırlıkla kullanılıyor. WhatsApp bu hamlesiyle belki de Zoom gibi uygulamaların fişini çekmeye hazırlanıyor. Bilgisayarınızdan tek tuşla görüntülü görüşme özelliği yapmak varken harici bir uygulamayı tercih etmek istemeyebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde WhatsApp Web’de görüntülü görüşmeyi test sürecine alacak olan WhatsApp’ın uygulamayı genel kullanıcı için ne zaman açacağı ise bilinmiyor. Şirkete ulaşarak bilgi almak isteyen gazetecilere, konuyla ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

ZOOM’A ALTERNATİF PROGRAMLAR

2020 yılında hepimizin hayatına bir şekilde etki eden bir uygulama var: Zoom. Görüntülü görüşme uygulaması Zoom, Koronavirüs döneminde geniş bir kullanıcı sayısına ulaştı. Bugün çevrimiçi derslerde dahi kullandığımız Zoom’u her kullanıcı beğenmiyor. İşte sizin için hazırladığımız, Zoom’a alternatif olan programlar

Google Hangouts

Google’ın görüntülü görüşme servisi olan Hangouts, uzun yıllardır hizmette olan bir uygulama. Uygulamanın en önemli avantajı emojilerle sohbete canlılık katabiliyor olmamız. Ancak, bu uygulama ne yazık ki büyük ölçekli kullanımlar için ideal değil. Hangouts uygulaması aynı anda yalnızca 10 kişinin kullanımına izin veriyor. Eğer küçük bir oluşumunuz varsa Zoom’a alternatif olarak Hangouts uygulamasını tercih edebillirsiniz.

Microsoft Teams

Microsoft’un 2017 yılında piyasaya sürdüğü Teams, yurtdışında Zoom ile rekabet içerisinde olan uygulamaların başında geliyor. Farklı dillerden yazılan mesajları anlık olarak istediğiniz dile çevirebilmemiz, bu uygulamanın en önemli özelliği.  Tıpkı Zoom gibi, arka planı bulanıklaştırma şansımızın da olduğu uygulama sayesinde gizliğimizi güvence altına alabiliyoruz.

Skype

Microsoft’un Messenger uygulaması yerine hayatımıza dahil ettiği Skype, uzun yıllardır şirket içinde kullanılan bir uygulama. Grup oluşturmanın kolaylığı, yalnızca e-posta adresiyle giriş yapılması gibi özellikleri sayesinde gizlilik açısından da şüpheye yer bırakmıyor. Burada yer vermediğimiz, ancak kullanıcılar arasında hızla yayılmaya devam eden görüntülü görüşme uygulamaları mevcut. Zoom sürekli kendini güncelliyor. Son getirdiği güncellemeyle simultane çeviri olanağı ve Webinar modlarını kullanıma aldı. Simultane çeviri ile orijinal dil ve yalnızca bir tercümana bağlı olaran ses kanalını seçebiliyoruz. Bu sayede çevrimiçi konferanslarda dileyen kullanıcılar orijinal dilden, dileyen kullanıcılar da tercüme desteği verilen dilden konuşmacıyı dinleyebiliyor.  Getirmiş olduğu simultane çeviri özelliğiyle daha da çok kullanılmaya başlaya Zoom, uzun bir süre daha görüntülü konuşma uygulamalarının en ünlüsü olma unvanını koruyacak. Zoom’u tercih etmiyorsanız, listemizdeki diğer uygulamalardan birine şans vermek isteyebilrisiniz. Bizim size tavsiyemiz Google Hangouts. Tarayıcı eklentisi de olan Google Hangouts, yalnızca Android tarafına değil, iOS tabanlı cihazlara da kurulabiliyor. Günümüzdeki en yaygın tarayıcının Chrome olduğunu düşündüğümüzde, bilgisayarınıza herhangi bir harici uygulama kurmadan, Google Hangouts eklentisini kullanıma alarak görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz. Dilerseniz, internette küçük çaplı bir arama yaparak, farklı görüntülü görüşme uygulamalarına da bir şans vermek isteyebilirsiniz. Karar tamamen size ait. İçinde bulunduğumuz Koronavirüs pandemisinin bir an evvel son bulup, normal yaşantımıza dönmemiz dileğiyle yazımıza burada son verelim.
Editör: Megabayt Haber