Ceres
Ceres o kadar büyüktür ki, Mars ve Jüpiter arasındaki asteroit kuşağının %25'ini tek başına oluşturur. . Aslında, Ceres şimdi bir cüce gezegen olarak sınıflandırılıyor ve 2015 yılında Dawn uzay aracı tarafından ziyaret edildi. Bu gezi, araştırmacılara küresel cismin, hala suyu olan fantastik bir görüntüsünü verdi ve bu, onu yaşam için özellikle ilgi çekici bir aday haline getirdi.
2014 JO25
Apollon asteroidi 2014 JO25, yaklaşık her 4,5 saatte bir dönen tuhaf şekilli bir uzay kayasıdır. Nisan 2017'deArecibo Gözlemevi tarafından yakından gözlemlendi. Nesne Dünya'dan sadece bir milyon mil uzaktayken, dört yüzyıl boyunca en yakın mesafede kalacak.
Gözlemler, bir uzay kayası için yaşamın nasıl bir şey olduğuna dair benzersiz bir bakış açısı sunuyor: Durağan görüntülerde heykel gibi görünen bu nesneler, aslında uzayda baş döndürücü hızlarda savruluyor ve sürekli dönüyorlar.
Vesta
Çok hızlı bakarsanız Vesta'yı ay sanabilirsiniz. Asteroit kuşağında Ceres'ten sonra ikinci en büyük nesne olan Vesta, Dawn uzay aracı tarafından da ziyaret edildi. Onu diğer asteroitlerden ayıran ise sahip olduğu benzersiz kabuk, manto ve çekirdeği. Bilim adamları bu asteroitin çok yaşlı olduğu için diğerlerinden farklı bir yapıya sahip olduğunu düşünüyor.
Eros
Eros ,1898'de bir fotoğrafta tesadüfen ortaya çıkan ve keşfedildiği sırada Dünya'ya en yakın asteroitti. .Aynı zamanda, 1998'de NEAR uzay aracı tarafından bir fotoğraf çekimine konu olan, yörüngedeki bir uzay aracı tarafından görüntülenen ilk asteroitti. 2001 yılında tarihte ilk kez bir uzay aracı bir asteroite indi ve bu da Eros'tu. Gökbilimciler Eros'u Güneş Sistemi için çok kullanılan bir ölçü birimi olan astronomik birimi hesaplamak için kullanıyor.
Bennu
Bennu uzun yıllardır devam eden OSIRIS-REx görevi nedeniyle manşetleri uzun süre süsledi. Bu görevin tamamlanması halinde Apollo görevinden bu yana Dünya dışından en çok materyal getirilen görev olacak ve bu materyaller Bennu'dan geliyor. Bu örnekler güneş sisteminin ve hatta hayatın doğuşuyla ilgili ipuçları içerebilecek türden.
Ida
Ida, Dactyl adında küçük bir kaya parçası olan kendi ayı olduğu bilinen ilk asteroittir . İki büyük nesne arasındaki eski bir çarpışmadan kalma bir enkaz parçası olduğu düşünülüyor. Ida (ve keşfi biraz tesadüfi olan Dactyl ), Mars ve Jüpiter arasındaki ana kuşaktaki Koronis asteroit ailesinin bir parçasıdır.
Gault
2019'da Hubble Uzay Teleskobu şaşırtıcı bir şey yakaladı: Gault adlı 2,5 mil genişliğindeki bir asteroit , ardından büyük toz bulutları fırlatarak geçiyordu.
Kuyruklu Yıldız 67P/Churyumov–Gerasimenko
Son görüntümüz bir asteroit değil evet. Ama o kadar harika ki bunu yapmasak olmazdı. Comet 67P/Churyumov–Gerasimenko 2014 yılında Rosetta sondasının bir parçası olan ESA uzay aracı Philae tarafından ziyaret edildi ve elde edilen görüntüler inanılmaz. Kuyruklu yıldızın etrafında toz ve döküntüler süzülerek karlı bir dağın zirvesini andırıyor.
https://twitter.com/ProjectAdrift/status/990153865709412352