Bilim insanları, sinek beyninin tamamını haritalandırmayı başardı Bilim insanları, sinek beyninin tamamını haritalandırmayı başardı
Bilim insanları, insan beyninde ölümden sonra aktive olan "zombi gen" adı verilen genler tespit ettiler. Bilim dünyası, yeni yapılan bu araştırmayı konuşuyor. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Illinois Üniversitesi'ndeki bilim insanları, insan beyninde "zombi gen" adı verilen genleri keşfettiler.

Ölümü ve sonrasını simüle ettiler

Araştırmanın bir parçası olarak ekip, rutin beyin ameliyatı sırasında toplanan beyin dokusundaki gen ifadesine odaklandı. Bu şekilde, bilim insanları ölümü ve sonuçlarını simüle edebildiler.

Ölüm sonrası aktiviteler arttı!

Yukarıdaki araştırmalarla, insan beynindeki bazı hücrelerin ölümden sonra aktivitelerini arttığı belirlendi. Bu zombi genlerinin, "Glia" adı verilen sinir hücrelerini sarmaktan ve onlara besin ve oksijen sağlamaktan sorumlu olan tek bir hücre tipine özgü olduğu anlaşıldı. Sinir hücrelerindeki düşünme ve diğer aktiviteleri etkileyen başka bir gen grubu, ölümden hemen sonra bozuldu.

12 Saatte zirve yaptı

Sinir hücrelerindeki genler azaldığında, üçüncü gen grubu aktivitelerini artırdı. Ölümden sonraki değişimin yaklaşık 12 saatte zirve yaptığı belirlendi. Bilim insanları ölseler bile bu hücrelerin büyümeye devam edeceğini ifade ettiler. Profesör Dr. Jeffrey Loeb, ekip adına şu ifadeleri kullandı: "Bu keşfin, ölümden sonra beyinde ne olacağını belirlemeyi amaçlayan araştırmalar için ilham kaynağı olacak."
Editör: Megabayt Haber