Bilim insanları, Kıyamet Buzulu'nun erimesini durdurmak için bakın ne yaptı! Bilim insanları, Kıyamet Buzulu'nun erimesini durdurmak için bakın ne yaptı!
Çin, uzaydan Dünya'ya enerji aktarabilen yeni bir 'güneş enerjisi santrali' geliştirme planlarını açıkladı. İşte detaylar... Shaanxi eyaletindeki Xidian Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından öne sunulan bu iddialı projede Çin, Dünya'ya uzaydan enerji aktarabileceğini söyledi. Çin bilim insanları, uzaydaki güneş ışığını mikrodalga ışınlara dönüştürebilen uyduya bağlı bir elektrik santrali inşa etme planlıyor. Ayrıca uzayda uydular tarafından yakalan bu ışınların, daha sonra temiz enerji kaynağına dönüştürecek olan Dünya'daki bir kablosuz alıcıya iletileceği söylendi.

Çin, uzaydan Dünya'ya enerji aktaracak

Bilim adamlarından oluşan bir ekip, bir dizi başarılı test gerçekleştirdikten sonra projenin ilk aşamasına yeşil ışık verdi ve 2028'de projenin gerçekleştirileceğini onayladı. Eğer  bu proje başarılı olursa Çin, enerji panellerini Dünya'nın yörüngeye yerleştirecek ve güneş enerjisinin en büyük dezavantajı olan karanlıkta kullanılamaması sorununu etkin bir şekilde ortadan kaldıracak. Yaklaşık yirmi yıl önce benzer bir projeyi sunan, ancak geliştiremeyen NASA'nın girişimine karşı bu enerji görevi, Çin tarafından gerçekleştirilebilirse dünyada büyük bir yankı uyandırabilir. İngiltere ve Fransa, Hindistan, Rusya ve Japonya da dahil olmak üzere diğer bazı ülkeler de bu çalışmalara benzer araştırmalar yürüttü. Karasal yenilenebilir enerji kaynaklarının aksine, Dünya yörüngesinde bulunacak enerji santralleri, hava durumuna bakılmaksızın yılın herhangi bir zamanında Dünya'ya enerji sunabilecektir.

Binlerce metre uzunluğunda anten gerekiyor

Çinli araştırmacı Profesör Dong Shiwei'nin açıklamalarına göre, bahsi geçen proje gerçekten uygulanabilir. Ancak her şey yerine oturmadan önce üstesinden gelinmesi gereken önemli mühendislik zorlukları bulunuyor. Sorunların en başında gelen enerji aktarımı, uzaydan gelecek yüksek güçlü mikrodalgaları yönlendirmek için muazzam büyüklükte bir anten gerektirebilir. Potansiyel olarak binlerce metre uzunluğunda olacağı düşünülen antenlerin enerji aktarımları, güneş rüzgarları, yerçekimi ve uydu hareketleri nedeniyle aksayabilir. Ancak tüm bunlara rağmen, tam olarak çalışabilen bir uzay istasyonunun 2050'de faaliyete geçebileceği ve 2035 gibi erken bir tarihte 'belirli askeri ve sivil kullanıcılar için kullanılabilir hale geleceğini tahmin ediliyor.

Çin, uzaylı sinyalleri tespit ettiğini iddia etti!

Çin, devasa Sky Eye teleskobu ile Dünya dışından gelen uzaylı sinyalleri tespit ettiğini iddia etti. Bilim insanları, dünyanın en büyük radyo teleskobu olan Sky Eye tarafından tespit edilen elektromanyetik sinyallerin daha önce kaydedilenlerden farklı olduğunu söyledi. Ayrıca Çin tarafından kaydedilen bu Dünya dışı radyo sinyalleri, Zhang Tonjie tarafından yönetilen bir araştırma ekibi tarafından derinlemesine incelenecek. Eylül 2020’de, Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde bulunan ve 500 metre çapa sahip radyo teleskobu ile dünya dışı yaşam arayışı başlatıldı. Paylaşılan raporlara göre Zhang Tonjie, ekibin 2020-2019 yıllarında toplanan verileri işlerken iki takım şüpheli sinyal tespit ettiğini ve 2022’de ötegezegen hedeflerinin gözlem verilerinden başka bir şüpheli sinyal bulduğunu söyledi. Değerli düşüncelerinizi biz Megabayt ekibiyle yorumlarda paylaşabilirsiniz.
Editör: Megabayt Haber