Kaliforniya, Venedik'te yaşayan 45 yaşındaki bir teknoloji geliştiricisi olan Bryan Johnson'ın 37 yaşındaki bir kişinin kalbine, 28 yaşında ve 18 yaş aralığındaki gençlerin akciğerine sahip olduğu belirtildi.

Torunlarınız göremeyebilir: Muzların soyu bu hastalık yüzünden tükeniyor! Torunlarınız göremeyebilir: Muzların soyu bu hastalık yüzünden tükeniyor!

Johnson'ın en azından 45 yaşındaki çoğu insandan daha sağlıklı olduğuna dair bazı dış işaretler olsa da, doktorlar organlarında yatan gizemler hakkında heyecan duyduklarını söyledi.

Pek çok insan bu gençlik arayışına ikna olmaması üzerine hastanede testler yaptıran Johnson genel biyolojik yaşını en az beş yıl daha genç olduğunu aktardı. 45 yaşındaki biohacker'ın nihai hedefi ise, tüm ana organlarının ergenlik yıllarının sonlarında olduğu gibi işlev görmesini sağlamak olduğu söylendi.

milyoner biohacker (2)

Johnson'ın Project Blueprint olarak bilinen girişimi, ona 1.977 kalorilik katı bir vegan diyeti izlemesi talimatını vermesiyle gerçekleşiyor. Ancak belirtmek lazım ki, yetişkin bir erkek için önerilen günlük kalori miktarı 2.500'dür. Ayrıca her gün bir saat süren egzersiz ve haftada üç kez yüksek aktiviteli egzersiz yapıyor.

Bloomberg, Doktor Oliver Zolman liderliğindeki 30'dan fazla doktor ve sağlık uzmanının Bryan Johnson'ın tüm vücut fonksiyonlarını izlediğini bildirdi.

Her sabah saat 5'te uyanan adam iki düzine takviye ilaç alıyor ve bir saat spor yapıyor. Bunun yanı sıra her sabah kreatin ve kollajen peptidleri eklenmiş yeşil meyve suyu içiyor ve çay ağacı yağı ve antioksidan jel ile duş alıyor.

milyoner biohacker (1)

Johnson'ın hayati belirtileri de sürekli olarak izleniyor ve sonuçlarını korumak için çoğu acı verici olan aylık tıbbi prosedürlerden geçiyor. Bu testler ultrason, MRI'lar, kolonoskopiler ve kan testlerinden oluşuyor. Ayrıca kilosunun, vücut kitle indeksinin, vücut yağının, kan şekeri düzeylerinin ve kalp atış hızı değişimlerini günlük olarak ölçülüyor.

Milyoner Johnson, şirketini satmadan önce tıbbi ve fiziksel sağlığında büyük bir gerileme yaşadı ve uzun çalışma saatleri nedeniyle fazla kilolu, depresyonda ve neredeyse intihara meyilli olduğunu söyledi. Bu sağlıksız dönem nihayetinde kendi biyolojisine olan ilgisini arttırdı ve yeni sağlık arayışlarına yol açtı.

Editör: Enes Sapmaz