Berehut Kuyusu yani halk arasında bilinen ismiyle Cehennem Kuyusu, Yemen'de yer alıyor ve 112 metre derinliğinde. Ummanlı mağara kaşifleri ilk defa 'Cehennem Kuyusu'nun dibine indi. Bazı insanların 'cin hapishanesi' dediği ve 'Dünya'yı yerle bir edebilecek bir süper yanardağ' olduğuna inandığı 'Berehut Kuyusu'nun dibi ilk kez keşfedildi. İçerisinde çeşitli mağara oluşumları ve ölü hayvanlar bulundu. Umman'daki el-Mahra çölünün ortasında bulunan Berehut Kuyusu, yıllarca birçok halk efsanesine neden olmuş, yaydığı kötü kokular yüzünden cehenneme açılan bir kuyu olduğuna bile inanılmış. Bu yüzden de 'Cehennem Kuyusu' olarak bilinmekte. Obruğa daha önce amatör kaşifler de inmişti ancak, kuyunun dibine inilen ilk keşif bu oldu. Umman Mağara Keşif Ekibi'nden 10 kişilik bir grup, bir makara sistemi kurdu ve içlerinden 8’i, çevredekilerin şaşkın bakışlarıyla birlikte 30 metre çapındaki daire şeklindeki girişten aşağıya inerek Berehut Kuyusu'nu keşfe çıktı.

Bilim insanları, Kıyamet Buzulu'nun erimesini durdurmak için bakın ne yaptı! Bilim insanları, Kıyamet Buzulu'nun erimesini durdurmak için bakın ne yaptı!

Kuyunun dibinde ne var?

Ummanlı araştırmacılar, obrukta yılanlar, kurbağalar, böcekler, ölü hayvanlar, mağara incileri ve dikitler bulunduğunu açıkladı. Live Science'ın haberine göre, mağaranın dibinde bulunan dikitlerden bazılarının 9 metreye kadar ulaştığı aktarıldı. Araştırmacılar ayrıca, obruğun duvarlarındaki deliklerden küçük şelaleler aktığını kaydetti. Araştırmada yer almayan Jeolog Leslie Melim; dikitlerin ve mağara incilerinin oluşması için lazım olan suyun, bu şelaleler sayesinde sağlanmış olabileceği görüşünde. Ekibin üyelerinden Jeolog Muhammed el-Kindi ise obruktan kaya, toprak, ölü hayvan ve su örnekleri topladıklarını; ancak henüz bu örneklerin analiz edilmediğini paylaştı. Raporun önümüzdeki hafta yayınlanması bekleniyor.

Editör: Megabayt Haber