Dünya'ya yaşam getiren faktörlerden bir tanesi olduğu düşünülüyor! Kumdan farkı yok... Dünya'ya yaşam getiren faktörlerden bir tanesi olduğu düşünülüyor! Kumdan farkı yok...
Çin'de 21 ton ağırlığında ve 6 metre uzunluğunda gergedan fosili bulundu. Bu da tüm zamanların en büyük kara memelilerinden biri demek. BBC'nin haberine göre Çinli araştırmacılar, 2015 yılında Gansu eyaletinde fosilleri bulunup Oligosen dönemde yaşadığı ortaya çıkarılan dev gergedanlara benzer yeni memeli türüne ait bilimsel sonuçları açıkladı. Başkent Pekin'de Omurgalı Paleontolojisi Enstitüsünden Dr. Deng Tao'nun yürüttüğü araştırmada, kalıntıları gün yüzüne çıkarılan türün, yaklaşık 26,5 milyon yıl önce yaşayan "Paraceratherium linxiaense"a ait fosiller olduğu tespit edildi.

21 ton ağırlık ve 6 metre boy

21 ton ağırlığındaki bu memeli türünün boyu yaklaşık 6 metreydi. "Paraceratherium linxiaense"nın kafatasına, çenesine ve dişlerine bakıldığında; söz konusu türün, ince bir kafatasına ve kavrayıcı bir burun yapısına sahip olduğu anlaşıldı. Paraceratherium örnekleri Asya'nın geniş bölgelerinde bulundu, ancak o kadar parçalıydı ki, hangilerinin ortak türleri temsil ettiğini ve hangilerinin farklı olduğunu belirlemek kolay değildi. Aynı türün başka bir üyesine ait yeni bir Paraceratherium kafatası, mandibula ve omurlar, Tibet'in kuzeydoğu ucundaki Linxia Havzasında bulundu ve keşif Communications Biology dergisinde yayınlandı. Kalıntılar 26,5 milyon yıl öncesine ait ve P. linxiaense olarak adlandırıldı. Çin Bilimler Akademisi'nden Dr. Tao Deng ve ortak yazarlar, yeni keşiflerinin aynı zamanda yaşayan biraz daha küçük bir tür olan P. lepidum'a en yakın akrabası olduğunu düşünüyorlar. Bununla birlikte, güvenle tanımlamak için yeterli fosile sahip olduğumuz tek tür olan P. bugtiense ile "sıkı bir ilişkisi" olduğunu iddia ediyorlar.

Editör: Megabayt Haber