Japon bilim insanları, elektromanyetik dalgalar kullanarak yeni bir materyal teknolojisi geliştirdi! Japon bilim insanları, elektromanyetik dalgalar kullanarak yeni bir materyal teknolojisi geliştirdi!

İnsanın temel ihtiyaçlarından biri haline gelen internet, hayatınızdan çıksa neler olurdu? Bu durumdan etkilenecek insan sayısı şüphesiz çok fazla. Ancak dünyada internetin olmadığı yerler var. Dünya üzerinde internet nerelerde yoktur denildiği zaman aklınıza yalnızca Afrika'nın iletişimden uzak, izole şekilde yaşayan kabileleri gelmesin. Dünya nüfusunun büyük bir kısmı internet erişimden yoksun halde.

İnternet'in olmadığı yerler:

1. Atlas Okyanusu'nun tam ortasında: Tristan da Cunha Adası

Nüfus: 264 Tristan da Cunha Adası, İngiliz Milletler Topluluğu'na bağlı ve dünyanın karaya en uzak yerleşim yerlerinden biri. Tristan da Cunha Adası, dünyada cep telefon dahil herhangi bir sinyal alma ihtimali en düşük yerlerin başını çekiyor. 264 kişilik nüfusa sahip ada, 1Mbps'lik bir bağlantı imkanı sunuyor. Fakat adada internete bağlanma olasılığı neredeyse imkansız. Adada internet imkanı için küçük bir internet kafe var ve bahsettiğimiz 1Mbps'lik bağlantı bazen çekiyor, çoğu zaman ise hiç çekmeyecek bir bağlantıya sahip. İnternet bağlantılarının olmamasının sebeplerinden biri de Güney Afrika kıyılarına 1.750 mil uzaklıkta olmaları. Adanın tek avantajı telefon sinyali alındığında denizaşırı telefon görüşmesi yapmanın ücretsiz olması.

2. Kanada'nın kuzeybatısında unutulmuş yer: Yakutat

Nüfus: 808 ABD’nin Alaska eyaletinde bulunan Yakutat, 808 bireyin yaşıyor olduğu ve sadece bir tane okul bulunan minik bir kasaba. Teknolojiden uzak bir yaşam yaşamak isteyenler için oldukça müsait bir bölge olan Alaska’nın Yakutat bölgesinde web erişimi oldukça azdır. Yakutat İcra Direktörü Nathan Moulton, geçtiğimiz günlerde mevcut internet durumunun genişletilmesi ve geniş bant hizmeti sunulması için projenin başladığını duyurmuştu. 2021'in sonbahar aylarında projenin tamamlanması bekleniyor. Yakutat kasabasındaki öğrenciler için internet bağlantısı oldukça büyük bir önem taşıyor.

3. Sahra Çölü, Afrika

Nüfus: Bilinmiyor Dünyanın en büyük sıcak çölü Sahra Çölü, 11 ülkenin topraklarına ev sahipliği yapıyor. Çöle ilk kez kar yağışı 18 Şubat 1979'da gerçekleşti. Sahra Çölünde internet erişimi yok denilecek kadar az. Az olan kısım ise biraz şansla ilgili. Çölün sık ziyaret edilen ve özellikle Fas tarafında bulunan kısmında az da olsa sınırlı şekilde internet erişimi var. Çöldeki yaşamdan kaynaklanan nedenlerden dolayı internet hattının yer almadığı bu bölgede yaşam standartları oldukça zor. Kurak bitki örtüsüne sahip olması sebebiyle bir çok yetersizliğin öne çıktığı bölge, 9 milyon km büyüklüğüne sahip olması, internet erişimine ulaşılması ülkeler açısından çok iyi olacak.

4. Pasifik açıklarında: Amerikan Samoası

Nüfus: 55.465 ABD'ye bağlı Amerikan Samoası, internet erişiminin imkansıza yakın olan noktalarından biri. Ada ülkesi olan Amerikan Samoası'nın Savai adasında bir kaç yerde internet kafe bulunuyor. Bu internet kafelerde internet erişimi oldukça zor. Aynı zamanda bazı otellerde de WiFi olduğu biliniyor ancak sinyal güçleri çok düşük olduğu için orda da internete bağlanmak çok zor.

Nüfus: 510.365 ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yer alan bu bölgede internet bağlantısı çok zayıf bir seviyede. Manzarası göz kamaştırmasına rağmen bu yönüyle internetsiz duramam diyen insanlar için bir handikap yaratıyor. Bölgenin yüksek yerleşim yerlerinde olması ve nüfusun fazla olmaması nedeniyle internet altyapısı geliştirilememiş bu bölgede yer alan parklar, ciddi miktarda turiste kapılarını açıyor.
Editör: Megabayt Haber