Japon bilim insanları, elektromanyetik dalgalar kullanarak yeni bir materyal teknolojisi geliştirdi!
İlk etapta eğitim amaçlı tasarlanan planetaryumlar (gezegenevi), insanlara astronomiyi tanıtmak ve sevdirmek için halka açık bir şekilde dünyanın dört bir yanında tasarlanmaya başladı.
Bu planetaryumlar ilk olarak 1781 yılında Hollanda'da güneş, yıldızlar, gezegenler ve diğer gök cisimlerinin görüntülerini kubbe şeklindeki tavana yansıtarak insanlara en gerçekçi görüntüleri göstermek amacıyla kuruldu.
Geçmişte başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm dünyada farklı büyük planetaryumlar vardı ancak tarihin en büyük planetaryumu Çin Hükümetinin Şanghay kentinde açılıyor. Yaklaşık 58 bin 600 metrekarelik bir alanı kaplayan planetaryum, 18 Temmuz'da kapılarını halka açacak.
Şanghay kentinde bulunan bu yer sadece bir planetaryum değil, aynı zamanda dünyanın en büyük astronomik müzelerinden biri olacak. Planetaryumda uzun bir süre çeşitli testler yapıldıktan sonra her şeyin normal olduğunu tespit eden yetkililer, müzenin resmi web sitesini ve WeChat'i kullanıcılara gösterdi.
Şimdiye kadar Ay ve Mars'tan toplamda 70 farklı göktaşına ev sahipliği yapacak planetaryum, görüntülerin yansıtılacağı 8K Ultra HD çözünürlükte bir tavana sahip. Öte yandan Isaac Newton, Johannes Kepler ve Galileo Galilei'den eserler de yer alacak ve müzenin farklı temalara sahip odalarında sergilenecek.
Editör: Megabayt Haber