WhatsApp'ın kullanıcı verilerini
Facebook ile paylaşacağını duyurması ve kullanıcıları kabul etmesi yönünde mecbur bırakması, çok sert tepkiler aldı.
Gündeme bomba gibi oturan şirket, yoğun tepki üzerine 8 Şubat olarak belirlenen yeni sözleşmeyi kabulünü
15 Mayıs'a ertelemişti.
Güney Afrika'dan veto
Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Bilgi Düzenleme Otoritesi, WhatsApp politikasını mahkemeye taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Ulusal basın kuruluşu
The South African'ın haberine göre, düzenleyici kurum, WhatsApp'ın politikası için endişelerini belirterek, Güney Afrikalı kullanıcılara Avrupa Birliği'ndeki kullanıcılara sunulan hüküm ve koşulların aynısını sunmasını istedi.
Almanya dur dedi!
Almanya'da Veri Koruma Otoritesi, Facebook'un WhatsApp kullanıcı verilerini işlemesini geçtiğimiz haftalarda yasaklamıştı.
Peki ya WhatsApp sözleşmesini kabul etmezseniz ne olur?
WhatsApp gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs'a kadar onaylamayan kullanıcıların hesapları silinmeyecek ancak kullanıcılar çeşitli yaptırımlarla karşılaşacak. Sözleşmeyi kabul etmeyenler, kabul isteyen bildirimi görmeye devam edecek ve bu bildirim bir süre sonra kalıcı hale gelecek.
Bu şekilde, kullanıcılar ilk etapta sohbet listelerine erişemeyecek, ancak yine de gelen telefon ve video aramalarını cevaplayabilecek. Ek olarak, yalnızca mesajları okuyabilir veya cevaplayabilir veya cevapsız aramaları bildirimler yoluyla geri arayabilir.
Birkaç hafta süren bir sınırlamanın ardından, kullanıcılar gelen WhatsApp aramalarını veya mesajlarını alamayacak. Kısacası, uygulama tüm işlevlerini kaybedecek ve kullanılamaz hale gelecek. Son olarak, kullanıcıların ya WhatsApp'ın gizlilik politikasını kabul etmesi ya da diğer mesajlaşma uygulamalarına geçmesi gerekiyor.