Ara
Megabayt Teknoloji Yaşam GIF'in mucidi Wilhite, 74 yaşında COVID-19'a yendik düştü...

GIF'in mucidi Wilhite, 74 yaşında COVID-19'a yendik düştü...

GIF olarak bildiğimiz Graphics Interchange Format dosya biçiminin yaratıcısı Stephen Wilhite, 74 yaşında hayatını kaybetti. COVID-19'un aramızdan ald...
GIF olarak bildiğimiz Graphics Interchange Format dosya biçiminin yaratıcısı Stephen Wilhite, 74 yaşında hayatını kaybetti. COVID-19'un aramızdan aldığı önemli insanlara bir yenisi daha katıldı.Wilhite'ın karısı Kathleen, medya kuruluşlarıyla kocasının 14 Mart'ta COVID-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini doğruladı.CompuServe'de onlarca yıl çalışan ve 1987 yılında dönemin çevirmeli internet bağlantısıyla indirilmesi çok daha kolay olan renkli görüntüler oluşturmanın en uygun yolu olarak tasarlanan gif'ten sorumlu ekibin başındaki isim Stephen Wilhite'ın ta kendisiydi.Kathleen, The Verge'e “GIF'i tek başına icat etti - bunu aslında evde yaptı ve mükemmelleştirdikten sonra işe getirdi. Her şeyi kafasında planladıktan ve çözdükten sonra, kasabaya gidip bilgisayar ile bunu programlamıştı.” dedi.Artık onları, Facebook'tan akıllı telefon klavyelerine kadar her şeyin içine yerleştirilmiş kısa animasyonlu görüntülerle, çevrimiçi olarak iletişim kurmanın ve ifade etmenin en iyi yollarından biri olarak biliyor olabiliriz, ancak gifler her zaman en azından bazı temel animasyon işlevlerine sahip olsa da, onların bu yönü kullanım, ilk web tarayıcılarının özelliği desteklemeye başladığı 1990'lara kadar gerçekten başlamadı.Bu dosya biçimini keşfeden adam olarak bilinen Wilhite, aynı zamanda kelimenin nasıl telaffuz edileceğine dair düşünceleriyle de ünlüdür. Dünyanın çoğu, kelimenin yazılışı nedeniyle sert bir G (“gif”) kullanmaya karar vermiş olsa da, Wilhite kelimenin “jiff” olarak telaffuz edilmesi gerektiğini savundu ve hatta Webby Yaşam Boyu Başarı ödülü kabul konuşmasını bunun üzerine yaptı.Bu arada işte Wilhite'ın tasarladığı ilk GIF formatındaki görüntü:
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Megabayt Teknoloji Bilgisayar Yeni MacBook Air Serisi İçin Heyecan Verici Yenilikler Kapıda

Yeni MacBook Air Serisi İçin Heyecan Verici Yenilikler Kapıda

M5 çip ile donatılmış yeni MacBook Air modellerinin piyasaya sürülmesi yakın görünüyor! Yeni nesil bu dizüstü bilgisayarların beklenen özellikleri arasında performans artışı ve geliştirilmiş enerji verimliliği yer alıyor. Çıkış tarihiyle ilgili daha fazla bilgi önümüzdeki günlerde netleşecek. Teknoloji severler, bu yeni modeller için heyecanla bekliyor.

Apple, teknoloji dünyasında heyecan uyandıracak bir adım atarak yeni nesil M5 çipli MacBook Air modelleri üzerinde titizlikle çalışıyor.

Yeni M5 çipi ile birlikte, performans ve enerji verimliliğinde kayda değer gelişmeler bekleniyor. 2026’nın başlarında piyasaya sürülmesi tahmin edilen M5 çipli MacBook Air, kullanıcıları daha yüksek performansla buluşturmayı hedefliyor.

M5 Çipinin Teknolojik Altyapısı

M5 çipi, TSMC'nin son derece gelişmiş 3 nanometre üretim teknolojisiyle hayata geçirilecek. Bu, sadece performans artışı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda güç tüketimini de azaltarak kullanıcıların daha uzun süreli bir deneyim yaşamalarını sağlayacak. Apple, M5 Pro, M5 Max ve M5 Ultra gibi daha yüksek performanslı çipleri de geliştiriyor.

MacBook Air Modellerinde Neler Sızdı?

Yeni MacBook Air'lerde, M5 çipinin yanı sıra, daha fazla bağlantı noktası, geliştirilmiş ekran ve Wi-Fi 7 desteği gibi birçok yenilik bekleniyor. Ancak, kullanıcılar tasarımda büyük değişiklikler olmayacağını bilmelidir.

M5 çipli MacBook Air'in 2026'nın başlarında piyasaya sürülmesi öngörülüyor, ancak Apple'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Şirket, yeni modelleriyle dizüstü bilgisayar pazarındaki iddiasını sürdürmeyi ve kullanıcıların beklentilerini karşılamayı planlıyor. Resmi lansman tarihine yaklaştıkça, daha fazla detayın gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *