25 Aralık'ta NASA'nın tarihindeki en büyük projesi olarak uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, o tarihten bu yana bize uzayın derinliklerinden birçok farklı ve bilmediğimiz fotoğraflar gönderiyor. Teleskoptan son olarak ise Orion Nebulası'nın muhteşem bir fotoğrafı geldi.

Foklar, sonar sinyallerini 'yemek zili' olarak kullanıyor! Foklar, sonar sinyallerini 'yemek zili' olarak kullanıyor!

Orion Nebulası’nın görüntüsü, 18 ülkeden100’den fazla bilim insanından oluşan PDRs4All topluluğu tarafından paylaşıldı. 11 Eylül'de James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen görüntüler, çeşitli filtreve düzenlemelerle son halien getirildi ve paylaşıldı.

İşte James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği Orion Nebulası fotoğrafı:

ORION-2048x1946

Fotoğrafın tam halini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Fotoğraf, şimdiye kadar gördüğümüz farklı çeşitteki gök cisimlerinin bugüne kadarki en net çekilmiş görüntülerini içeriyor. 

Fotoğrafya yer alan cisimler şöyle:

  • Kürecik içinde yer alan genç bir yıldız
  • Teta1 Orionis A yıldızı
  • Orion Bar
  • Kozasının içinde diski olan genç bir yıldız
  • Flamentler

Images_release.006-2

Tam boyutta görmek için buraya tıklayın

Ayrıca daha önce Hubble Uzay Teleskobu'nun çektiği Orion Nebulası fotoğrafı ile James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği Orion Nebulası fotoğrafını aşağıdan karşılaştırabilirsiniz.

6a5271241b67d45055790fb22a0d926d2eecf1e4

Orion Nebulası'ndan gelen son fotoğraf, bilim insanlarının yıldızların nasıl doğduğunu anlaması konusunda önemli bilgiler içeriyor. Araştırmacıalr bu görüntüler sayesinde yıldızlar hakkında daha önceden bilmediğimiz yeni bilgilere ulaşmaya çalışacak.