Japon bilim insanları, elektromanyetik dalgalar kullanarak yeni bir materyal teknolojisi geliştirdi!
Şimdiye kadar tespit edebildiğimiz en uzak yıldız olan Earendel, Hubble teleskobu tarafından görüntülendi. Earendel, Big Bang'den sadece 900 milyon yıl sonra parlamaya başladı.
Gökbilimcilerin şimdiye kadar gördüğü en uzak yıldız veya muhtemelen bir çift yıldız, Hubble teleskobu ve devasa bir gökada kümesi sayesinde ortaya çıktı.
Uzak yıldız sistemi resmi adı WHL0137-LS'dir, ancak onu bulan gökbilimciler, "sabah yıldızı" veya "yükselen ışık" anlamına gelen Eski İngilizce kelimesinden "Earendel" lakabını taktı.
Nature dergisinde keşfi açıklayan yeni bir makalenin yazarlarına göre, bugün gördüğümüz şekliyle Earendel sistemi Big Bang'den sadece 900 milyon yıl sonra parlıyordu . Bu ışığın Hubble Uzay Teleskobu'na ulaşmasından tam 12,8 milyar yıl önce, yerçekiminin şanslı bir numarasıyla büyütülerek Hubble'ın görüntü sensöründe küçük bir foton lekesi olarak göründü. Earendel, Güneş ve Dünya'dan 8,2 milyar yıl, gezegenimizin ilk hayvanlarından 12,1 milyar yıl daha yaşlıdır.
Johns Hopkins Üniversitesi astronomu ve Nature gazetesinin başyazarı Brian Welch, "Bu gökada, ön plandaki devasa bir gökada kümesinin kütleçekimsel mercek etkisi nedeniyle büyütülmüş ve uzun, ince bir hilal şeklinde gerilmiş görünüyor" dedi.
Editör: Megabayt Haber