Epic Games toplam değeri 180 TL olan üç oyunu ücretsiz veriyor Epic Games toplam değeri 180 TL olan üç oyunu ücretsiz veriyor
Japon bilim insanları, denizde yaşayan bir salyangoz türünün başını parçalara ayırarak hayatta kalabildiğini ve ardından yeni bir vücut oluşturabildiğini ortaya çıkardı. Gezegenimizde bildiğimiz canlı türleri dışında hala keşfedilemeyen bir çok tür var. Keşfedilen canlılardan bazıları ilginç özellikleriyle bir çok insanı şaşırtıyor. Bunlardan biri de Japon bilim insanları tarafından bulunan bir salyangoz türü. Denizde yaşayan bu salyangoz, kendi kafasını koparsa bile hayatta kalabiliyor. Bu olağanüstü canlı önce kafasını koparıyor, sonra kafası kendisi için başka bir vücut oluşturuyor.  Salyangoz bir aydan daha kısa bir sürede sıfırdan bir beden oluşturuyor.

Kafa bağımsız hareket ediyor

Nara Kadın Üniversitesi'nde araştırmacı olan Sayaka Mitoh yaptığı açıklamada, 'otonomi' adı verilen bir işlemden sonra başlarının bağımsız olarak hareket ettiğini gördüklerinde çok şaşırdıklarını söyledi. Current Biology dergisinde yayınlanan bir makalede Mitoh ve meslektaşı Yoichi Yusa, laboratuvarda yetiştirilen ve doğal ortamlarından toplanan deniz salyangozlarını inceledi. İncelenen salyangoz boynunu tamamen geride bırakarak yeni bir hayata başladığı görüldü. Otonom sürece giren deniz salyangozunun bıraktığı organlar arasında kalp, böbrekler, bağırsaklar ve üreme organları bulunuyor. Gerçek anlamda sadece salyangozun başı hayatta kalmaya devam ediyor ve geride kalan beden ise bir süre sonra çürümeye başlıyor.

İlk kalbi oluşuyor

Bu olağanüstü canlı, sindirim sisteminin çoğunu geride bıraktığı için alglerle besleniyor ve daha sonra yeni organlar oluşturmaya başlıyor. Bu organlarda oluşmaya başlayan ilk şey ise kalbi oluyor. Salyangozların yedikleri alglerden elde ettikleri hücreleri fotosentez için kullandıkları ve böylece hayatta kaldıkları tahmin ediliyor. Bu mekanizma sayesinde, salyangozun vücudunu istila eden bakteri ve mikroplardan kurtulmak istemeleri gösteriliyor. Salyangozların bu yeteneğinin kök hücrelerle ilgili olduğu düşünülüyor.
Editör: Megabayt Haber