Neuralink, ikinci beyin implantı hastası hakkında bilgi verdi! Neuralink, ikinci beyin implantı hastası hakkında bilgi verdi!
Rusya'da son haftalarda vaka sayılarındaki artış oldukça yüksek seviyede. Bu artış nedeniyle Rus bilim insanları yeni bir varyantın ortaya çıkıp çıkmadığını araştırmaya başladı. Türkiye'de de kullanılacak olan Sputnik V aşısını geliştiren Gamelya Enstitüsü Başkan Yardımcısı Denis Logunov, yaptığı açıklamada Moskova varyantının olabileceğini belitti. Geçtiğimiz günlerde Rusya'da yarısı Moskova'da olmakla beraber bir günde 13 bin 397 yeni vaka açıklandı. Aynı zamanda da 396 kişi hayatını kaybetti. 74 ülkede şu anda görülmüş olan Delta varyantının ölüm ve vaka sayılarında etkili olduğunu bildiren Rus bilim insanları, bunun haricinde de yeni bir varyantın olabileceğini söylüyorlar. Sputnik V aşısının geliştirildiği Gamelya Enstitüsü Başkanı Alexander Gitsburg, görevli bilim insanlarının şimdiden Moskova varyantı olup olmadığı konusunda ciddi bir araştırmaya giriştiklerini söyledi. Öte yandan Gitsburg geliştirdikleri Sputnik V aşısının Delta varyantına daha az etki gösterdiğini ancak aradaki farkın önemli bir fark olmadığından bahsediyor. Söylediğine göre Sputnik V aşısı yüksek konsantrasyonda antikorları tetikler ve aşılı bir kişiyi Hint/Delta varyantına karşı da koruyacaktır.

Türkiye’ye gelecek Sputnik V aşısının koruyuculuk oranı belli oldu

Rusya’nın ürettiği ve Türkiye’ye gelecek olan Suptnik V korona aşısının koruyuculuk oranı açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada Rusya’nın ürettiği Sputnik V aşısının Türkiye’ye geleceğini söylemişti. Ayrıca bu aşının Türkiye’de üretilmesi için bir anlaşma da imzalanmıştı. Acil kullanım onayı verilen Rus Suptnik V aşısının koruyuculuk oranıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Sputnik V aşısının faz 3 çalışmalarına göre yüzde 91,6 etkili olduğu ifade edilmişti. Edinilen son bilgiler ise bu aşının koruyuculuk oranının yüzde 97,6 olduğunu gözler önüne seriyor. 4 milyon Rus’a ait verileri toplayan bilim insanları, her iki dozu almış olan kişilerdeki enfeksiyon oranının yüzde 0,027 olduğu sonucuna ulaştılar. Rusya’nın geçtiğimiz yaz bulduğu ancak bir türlü yeteri kadar önemsenmeyen koronavirüs aşısı, vücuda zarar verme olasılığı bulunmayan zayıflatılmış mikropla üretilen geleneksel bir aşı olarak karşımıza çıkıyor. Aşının bilindik yöntemlerle geliştirilmiş olması insanların içini rahatlatırken sağlık otoriteleri, bu aşının mRNA tabanlı aşılara kıyasla daha güvenli olduğunu ifade ediyorlar. Siz aşı olduğunuzda Sputnik V aşısını mı tercih edeceksiniz? Yorumlarınızı Megabayt ekibiyle paylaşmayı unutmayın. 
Editör: Megabayt Haber