Yayıncı Unlost ile yaptığı yayınlarıyla, yeteneğiyle ve pozitifliğyle tanıdığımız Twitch yayıncısı Melih 'JRLOST' Kalkan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Melih Kalkan neden öldü?

14 yaşında hayatını kaybeden Melih Kalkan, bir süredir kistik fibrozis hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu. Genç yayıncı hastalıkla olan savaşını kaybetti.

t25_melih-kalkan-oldu-mu-meli-160

Melih Kalkan kimdir?

Özellikle CS:GO ve Valorant gibi FPS oyunlarındaki yeteneğiyle tanıan Melih Kalkan, 5 yaşından bu yana video oyunlarıyla iç içeydi. Ünlü yayıncı Cantuğ "Unlost" Özsoy tarafından da fark edilen ve daha sonra birlikte yaptıkları yayınlarla daha da tanınan Melih, birçok insanın sevgilisiydi.

Unlost, Melih'e hayallerini gerçekleştirme yolunda çok destek oldu. Durumu bir süredir ağır olan Melih'in ölüm haberini de Cantuğ Özsoy sosyal medya hesabından yaptı.

Unlost ismiyle tanınan Cantuğ Özsoy, acı haberi şu sözlerle duyurdu:

Biricik kardeşimiz Melih ne yazık ki kistik fibrozis hastalığına yenik düştü, melek oldu.  

Cenazesi bugün ikindi namazına müteakiben Bayrampaşa Merkez Camiinden kaldırılıp Topkapı Kozlu Mezarlığına defnedilecektir. Sevenlerine duyurulur.

Her yaştan oyunsever Gaming İstanbul’da buluştu Her yaştan oyunsever Gaming İstanbul’da buluştu

2022-12-07 17_46_58-Window

Kistik fibrozis hastalığı nedir?

Kistik fibrozis, akciğer, pankreas, bağırsak, ter bezleri dış salgı bezlerinde görülen, otozomal resesif kalıtımlı bir gen hastalığıdır. Kistik fibrozis hastalığı, aynı anda solunum sistemi, sindirim sistemi gibi vücudun birden çok sistem ve organını etkileyebilir. Doğumla birlikte görülen fibrozis, bu etkileme sonucu işlev bozukluklarına neden olur. Kistik dejenerasyon gösteren, yani bağ dokusu artımından oluşan tümöral odaklar arasında yer alan sıvı toplanmasıyla belirginleşen tümör olan kistik fibrozis hastalığı, perisinüzoidal hücreler de denilen hepatik stellat hücrelerin, sessiz durumdan aktif duruma geçmesi şeklinde tanımlanabilir.

Kistik fibrozis sağaltımı (tedavisi) ömür boyu süren bir hastalıktır. Tedavide amaç, hastanın yaşam kalitesini yükseltmek, sağlıklı bir ömür sürmesini sağlamaktır. Doktor, hemşire, fizyoterapist, diyetisyenin yanı sıra anne ve babanın da desteğiyle tedavi uygulanır.