Japon bilim insanları, elektromanyetik dalgalar kullanarak yeni bir materyal teknolojisi geliştirdi!
Geçen yılın başında NASA, uzay ajansının tam teşekküllü keşifleri genişletebilmek için dört takıma toplam 3 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Şimdi bu projelerden ikisi ile Venüs'e yolculuk gerçekleştirmesi planlanıyor.
Bunlardan ilki, Derin Atmosfer Venüs Asil Gazlar, Kimya ve Görüntüleme Araştırması veya kısaca DAVINCI+ olarak adlandırılıyor. Araç, kıta benzeri tesseraları da dahil olmak üzere gezegenin yüzeylerinin ve benzersiz jeolojik özelliklerini yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çekmek için Venüs'e gidecek. Ayrıca, gezegenin atmosferi boyunca seyahat ettikten sonra orada bulunan gazlar hakkında veri toplayacak bir “iniş küresi” yerleştirecek. Bu görevdeki en büyük umut, DAVINCI+'nın bilim adamlarının Venüs'ün hiç okyanusu olup olmadığını belirlemesine ve gezegenin nasıl böyle bir sera haline geldiğini anlamalarına yardımcı olması.
İkinci görev ise VERITAS veya Venüs Emisivite, Radyo Bilimi, InSAR, Topografi ve Spektroskopi, sentetik bir açıklık radarı kullanarak yüzeyinin ayrıntılı, üç boyutlu haritalarını oluşturmak için gezegende seyahat edecek. Ayrıca, bilim adamlarının pek bilmediği bir şey olan kayalarının yapısını haritalamak için yüzeyden gelen kızılötesi emisyonları da takip edebilecek. VERITAS ile NASA, jeolojik kuvvetlerin Venüs'te nasıl gerçekleştiğini, daha iyi anlamayı ve gezegenin neden Dünya'dan bu kadar farklı geliştiğini anlamayı umuyor.
Bu projeleri gerçeğe dönüştürmek için NASA, bu iki projeden her birine ek olarak yaklaşık 500 milyon dolarlık fon ayırmayı kabul etti. Ajans, 2028 ile 2030 arasında bir zamanda Dünya'dan fırlatılmalarını beklediğini söylüyor. Hem DAVINCI+ hem de VERITAS, bilim adamlarının NASA'yı nispeten düşük maliyetli görevlere yönlendirdiğini gören Keşif Programından çıktı. Bu programdan çıkan en yeni gemilerden biri ise Lunar Reconnaissance Orbiter idi.
Düşüncelerinizi yorumlarda biz Megabayt ekibiyle paylaşabilirsiniz.
Editör: Megabayt Haber