Japon bilim insanları, elektromanyetik dalgalar kullanarak yeni bir materyal teknolojisi geliştirdi! Japon bilim insanları, elektromanyetik dalgalar kullanarak yeni bir materyal teknolojisi geliştirdi!

Messier 55'te Küresel küme adı verilen yıldız kümesini gösteren bu görüntü yer aldı.  NASA, 20.000 ışıkyılı uzaklıktaki göz kamaştırıcı yıldız kümesinin Messier 55'in sadece küçük bir parçası olduğunu vurguladı. NASA, boyutu hakkında fikir edinebilmek için Hubble görüntüsünün kapsadığı alanı galaksinin görüntüsüyle karşılaştıran bir görüntü de paylaştı. Tahminen 100 bin yıldız bulunuyor. 

yıldız kümesi (2)

Hubble  Uzay Teleskopu nedir?

Hubble Uzay Teleskopu ilk uzay teleskopu olmasa da dünyanın en büyük teleskoplarından biridir. 1990'da uzaya fırlatılmıştır. Bu teleskop sayesinde bilim insanları, en uzak yıldızları ve galaksileri gözlemleyebiliyorlar.

Messier 55 nedir?

Yay takımyıldızının güneyinde bulunan küresel bir küme olan Messier 55, 1752 yılında Güney Afrika'dan gözlemlenirken keşfedildi.  

Yıldız Kümeleri nedir?

Yıldız kümeleri, birbirlerini yerçekimi ile bir arada tutulan büyük yıldız gruplarıdır. Yıldız kümelerine örnek olarak; Yedi Kız Kardeş Yıldız Kümesi, Messier 44 ve Boğa Yıldız Kümesi verilebilir. Bu kümeler çıplak gözle görülebilir.

Editör: Enes Sapmaz