NASA tarafından yayınlanan yayınlanan görüntüler, uçak kanadının önündeki koyu kırmızı alan veya TTBW'nin günümüzün ticari uçaklarından daha ince olan kanatları, daha yüksek hızlı hava akışını temsil ediyor. Bronz renkli alan ise, aerodinamik kanatlar tarafından üretilen aerodinamik yapısını ortaya koyuyor.

Dünya'ya yaşam getiren faktörlerden bir tanesi olduğu düşünülüyor! Kumdan farkı yok... Dünya'ya yaşam getiren faktörlerden bir tanesi olduğu düşünülüyor! Kumdan farkı yok...

NASA tarafından konsept olarak tanıtılan TTBW uçağı, aerodinamik kirişlerle desteklenen daha uzun ve daha ince kanatları sayesinde daha az sürtünme üretiyor. Ayrıca belirtilene göre, uçuş sırasında, standart bir uçaktan %10'a kadar daha az jet yakıtı tüketebilir.

NASA'nın Kaliforniya'daki Ames Araştırma Merkezi'nin 'Gelişmiş Süper Hesaplama Bölümü', bu görüntüyü Dönüşümsel Araçlar ve Teknolojiler projesinin TTBW araştırması için hesaplama araçları geliştirme çabasının bir parçası olarak oluşturdu. 

nasa tbbw (2)

NASA ve Boeing, ticari uçakların yakıt verimliliğini önemli ölçüde artırabilecek en son teknolojiyi içeren bir Transonik Kafes Destekli Kanat (TTBW) uçağı tasarlamak için güçlerini birleştirdiler. TTBW uçağı, ayrık akış ve türbülanslı dümen suyu gibi karmaşık hava akış fenomenleriyle sonuçlanan kanat ve jüri payandalarına sahip benzersiz bir yapıya sahip.

NASA, uçağı test etmek için Gelişmiş Hava Taşımacılığı Teknolojisi Projesi ile TTBW'nin performansını ve özellikle transonik yapısını tahmin etmek için benzer kafes destekli kanat konfigürasyonlarının performansını ölçtü ve yeni simülasyon teknikleri oluşturmak için işbirlikçi bir çaba başlattı.

Editör: Enes Sapmaz