NASA'nın değerlendirmelerine göre, 2046'da gezegenimize çarpabileceği düşündülen bir asteroit, yüzme havuzunun boyutunda ve gittikçe gezegenimize yaklaşıyor. 1 Mart'ta NASA, bu yeni asteroitin çarpma şansının 1.2000'de bir olduğunu söyledi, ancak günler sonra, oranlar 710'da bire yükseldi.

asteroit-1

Uzay bilimciler tarafından 2023 DW olarak adlandırılan asteroidin, nerelere ineceğine dair tahminler belirsiz, ancak NASA, etki bölgelerinin Hint Okyanusu'ndan Pasifik Okyanusu'na ve batıdan ABD'nin doğu kıyısına kadar uzandığını tahmin ediyor.

Japon bilim insanları, elektromanyetik dalgalar kullanarak yeni bir materyal teknolojisi geliştirdi! Japon bilim insanları, elektromanyetik dalgalar kullanarak yeni bir materyal teknolojisi geliştirdi!

NASA'nın bir açıklamasında, "Yörünge analistleri, asteroit 2023 DW'yi izlemeye ve daha fazla veri geldikçe tahminleri güncellemeye devam edecek." dedi.

Asteroidin çapının 49.29 metre olduğu tahmin ediliyor ve şu anda saniyede 24 kilometre hızla hareket ediyor. Eğer bu asteroit Dünya'ya çarparsa, 114 yıl önce bir göktaşının Dünya'nın 5 ila 10 kilometre yukarısında patladığı Tunguska etkisine rakip olacak düzeyde bir yıkıma neden olacağı belirtiliyor.

Ancak bu yüzme havuzu büyüklüğündeki asteroitin bize doğru gelmesi ve Dünya gezegenine çarpması ihtimaline karşı bile endişelenmek için çok az nedenimiz bulunuyor. NASA, bir asteroidin gezegenimizle çarpışma rotasında girmesi durumunda bazı planlara sahip ve Dünya'ya yaklaşan bir göktaşı durumu için teknik bilgilere sahip olduklarına inanıyorlar.

Geçen Eylül ayında NASA, bir uzay aracını uzaydaki bir kaya yığınına çarpmayı ve onu rotasından saptırmayı başararak Çift Asteroit Yeniden Yönlendirme Testini (DART) görevini başarıyla tamamlamıştı.

Uzay ajansı, potansiyel olarak ölümcül bir asteroitin bize çarpmasını ve bizi dinozorların başına geldiği gibi, bir kıyamet yoluna göndermesini önleme yeteneklerine kesin olarak güvendiklerini açıkladılar.

Editör: Enes Sapmaz